Home / Kapital / Izvještaji / CNN: Ovo je 11 najboljih plaža u Hrvatskoj

CNN: Ovo je 11 najboljih plaža u Hrvatskoj

CNN je objavio tekst o najboljim hrvatskim plažama. Izdvojili su 11 najboljih, a ovako izgleda popis:

Stiniva, Vis

 

Croatia keeps its best beaches well hidden #croatia #beach #stiniva #stinivabeach

A post shared by Condé Nast Traveller (@condenasttraveller) on

“Stiniva je jedna od trenutno najtraženijih plaža u zemlji. Leži na južnoj strani otoka Visa, otoka punog legendi koji je služio kao skrovište Titovim partizanima i Britancima koji su se borili protiv nacista u Drugom svjetskom ratu”, opisuje CNN Stinivu. Dodali su i da je od Splita udaljena dva i pol sata vožnje trajektom te da je 2016. godine proglašena najljepšom plažom Europe. Pohvalili su i to što još uvijek nije prenapučena turistima.

Brseč, Brseč

Oduševila ih je i plaža Brseč smještena u istoimenom istarskom selu. “Mnogim turistima ova plaža promakne. Malena je u usporedbi s drugim hrvatskim plažama, ali pruža spektakularan pogled na Kvarner i Cres”, napisali su i upozorili čitatelje da se pripreme na nezgodno spuštanje do plaže te da ponesu svoju hranu i piće jer u blizini nema ugostiteljskih objekata.

Kamenjak, Istra

fallen in love with Croatia 🌊✨🐚

A post shared by P🦋 (@paigealexandrabrown) on

Plažu na rtu Kamenjak nazvali su najuzbudljivijom hrvatskom plažom. Napomenuli su da je riječ o plaži sa zaštićenim statusom te spomenuli da se tu mogu vidjeti dupini i mediteranski tuljani. “I dinosauri su voljeli ovo područje zbog čega se na ovom području mogu pronaći fosili i otisci u vapnencu što se može vidjeti na Stazi dinosaura na plaži Penižula”, napisali su.

Oprna, Krk

Ovu su plažu preporučili roniocima i onima koji vole uživati u miru i tišini. “Krk ima bezbroj odličnih plaža, no Oprna je jedna od najboljih i plaža do koje je i najteže doći”, napisali su. Preporučili su čitateljima i da posjete otočić Košljun sa samostanom koji se nalazi u blizini.

Mali bok, Cres

Mala plaža izvan naselja Orlec oduševila je CNN. Čitatelje su upozorili da sa sobom tamo ponesu suncobrane, pošto hlada skoro pa i nema, te da pripaze na ugrožene bjeloglave supove koji se gnijezde na stijenama.

Zlatni rat, Brač

“Najfotografiranija plaža Hrvatske”, nazvali su Zlatni rat koji ih je oduševio mekanim šljunkom. Čitatelje su upoznali i s činjenicom da plaža mijenja oblik ovisno o vjetru.

Punta rata, Brela

“Ova plaža se uvijek nađe na listama najboljih plaža u zemlji, ako ne i u svijetu”, započeli su. Spomenuli su i slavni Kamen Brela, jedan od najpoznatijih motiva iz tog dijela Hrvatske. Zaključili su da je ova plaža veoma popularna među obiteljima s djecom.

Nugal, Makarska

“Najatraktivnija plaža Makarske dolazi s vlastitim vodopadom koji hrane potok s Biokova koji se tako ulijeva u more”, opisali su CNN-ovci i dodali da ovu plažu zbog skrovitosti vole nudisti.

Sunj, Lopud

#Lopud #hike #sunjbeach #kroatia ☀️👌

A post shared by Lise Ryen, Norway (@liseryen) on

Lopudska plaža ih je oduševila zbog pijeska. Čitateljima su naglasili da na Lopudu nema automobila te da do plaže mogu “golf autićima” ili, za one bolje tjelesne spreme, pješice, odnosno biciklom.

Sveti Jakov, Dubrovnik

“Što može biti bolje od plivanja pod zidovima King's Landinga iz Igre prijestolja?”, pitaju se CNN-ovci koje je Sveti Jakov oduševio više od gradske plaže Banje zbog skrovitosti, mira i pogleda.

Betina, Dubrovnik

Skrivena špilja do koje se može doći samo brodom oduševila ih jer nije prenapučena i jer veći dio dana pruža hlad kupačima. Preporučili su i uživanje u pogledu na zalazak sunca.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)