Home / After Work / Sport / Neviđen šok: Ovo se Njemačkoj nije dogodilo nikada u povijesti

Neviđen šok: Ovo se Njemačkoj nije dogodilo nikada u povijesti

NJEMAČKA je ispala sa SP-a kao posljednja momčad skupine F! U osminu finala plasirali su se Švedska i Meksiko nakon dramatičnog raspleta u 3.  kolu.

Rezultati by SofaScore

Šveđani su u Jekaterinburgu dobili Meksiko s 3-0 (1-0), a Njemačka je u Kazanju izgubila od Južne Koreje s 0-2 (0-0) i ispala.

Njemačkoj je trebala bilo kakva pobjeda, ali u trećoj minuti sudačke nadoknade za Korejce je zabio Young-Gwon Kim, a tri minute kasnije priču je zaključio Heung Min Son. Njemačka u modernoj povijesti SP-a nikada nije ispala u grupnoj fazi. Posljednji put to su doživjeli prije 80 godina, točnije od 1938. godine kada ih je u prvom kolu (tada je to već bila osmina finala) izbacila Švicarska.

Otkako je uveden sistem skupina i nokauta, Nijemci nisu nikada izletjeli sa SP-a prije četvrtfinala. Prvi put ispali su u četvrtfinalu 1962. godine od Jugoslavije, a potom još tri puta, 1978. godine, 1994. godine te 1998. godine.

Njemačka je na zadnja četiri SP-a stigla barem do polufinala, a od 1982. nisu bili slabiji od četvrtfinala. U dosadašnjih 18 nastupa na svjetskim prvenstvima “Elf” je osvojio četiri krune, četiri druga mjesta, te četiri treća mjesta.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)