Home / After Work / Disney priprema ozbiljan broj remakova svojih najvećih animiranih hitova i uzbuđeni smo. Imamo pregled

Disney priprema ozbiljan broj remakova svojih najvećih animiranih hitova i uzbuđeni smo. Imamo pregled

Pred Disneyevim je fanovima jedno jako lijepo razdoblje. Budući da taj filmski studio svako malo najavi ili izbaci trailer za neku novu obradu svojih animiranih klasika malo je, čini nam se, teško pohvatati što sve dolazi. Zato smo se potrudili i izvukli popis obrada kojima se najviše veselimo.

Inače, Disney je evidentno jako zadovoljan uspjehom koji je 2017. postigao filmskim remakeom Ljepotice i zvijeri, a kojim je uprihodio preko 1,2 milijardi dolara. Zato je dosta očekivano da će sada istu stvar pokušati učiniti s još nekoliko svojih starih hitova.

1. DUMBO (2019.)

 

 

Već od prvog trailera, koje je objavljen prije tjedan dana, sasvim je jasno kako će filmska obrada Dumba biti pomalo mračna poput svih ostalih filmova Tima Burtona. Iako adaptacija nije šarena kao crtani film iz 1941. godine, Dumbov prvi let je i dalje, čini se, najčarobniji trenutak filma. Film će u kina u Americi doći 29. ožujka sljedeće godine, nadamo se negdje u isto vrijeme u Hrvatsku.

2. CHRISTOPHER ROBIN (2018.)

 

 

U ovom filmu, koji je ustvari nastavak originalnog filma iz 1977. godine, Christopher Robin je odrastao pripadnik radničke klase koji je izgubio svu sreću u svojem životu. Kada slučajno nabasa na plišanog prijatelja iz djetinjstva, Winnie The Pooha, on će mu pomoći ponovno pronaći sreću u životu. Nesretnog Christophera Robina u filmu utjelovljuje Evan McGregor, a režiser je Marc Foster, koji je već zaslužan za Disneyev hit Finding Neverland iz 2004. godine. Film bi trebao doći u kina već ovoga ljeta, svjetska premijera je 3. kolovoza.

3. ALADDIN (2019.)

 

 

Disney je u početku najavio prequel Aladdina iz 1992. godine, koji se trebao fokusirati na pozadinsku priču duhova iz boce. Međutim, od te ideje su odustali, stoga su odlučili napraviti remake originalnog filma, kojeg će režirati Guy Ritchie. Novi Alladin ne bi trebao imati linearnu radnju, po običaju za Ritchijeve filmove.

Duha iz boce će glumiti Will Smith, koji će imati težak zadatak nadmašiti Robina Williamsa iz crtane verzije filma. Alladina će glumiti perspektivni egipatski glumac Mena Massoud, dok će princezu Jasminu glumiti Naomi Scott. Film bi se trebao pojaviti 29. svibnja sljedeće godine.

4. KRALJ LAVOVA (2019.)

 

 

Režiser ove obrade Kralja lavova iz 1994. godine Jon Favreau najavljuje da “realističan animirani stil”. Favreau je također režirao Knjigu o džungli iz 2016. godine, koja je zaradila gotovo milijardu dolara, a Lion King bi trebao ponoviti taj uspjeh.

Donald Glover, poznat i kao reper Childish Gambino, glumit će Simbu, Beyoncé će dati glas Nali, a James Earl Jones će ponovno dati svoj glas Mufasi. Komičar John Oliver će sinkronizirati pticu Zazua, a film bi se trebao u američkim kinima pojaviti 19. lipnja 2019. godine.

5. PINOCCHIO

 

 

Kao što je Pinocchio u filmu iz 1940. godine htio postati pravi dječak, Disney je očito htio i da taj crtić dobije prave glumce. Trenutno o filmu nema previše podataka, osim što bi produkcija trebala krenuti krajem ove godine, a režiju će preuzeti Paul King, koji je režirao filmove o medvjediću Paddington.

6. MALA SIRENA

 

 

O remakeu Male sirene iz 1989. godine nema previše informacija, osim možda najbitnije. Glazbu filma bi trebao preuzeti Lin-Manuel Miranda, koji će se udružiti s legendarnim Disneyjevim skladateljem Alanom Menkenom. Kada bi film mogao biti u kinima i tko će glumiti u njemu, još uvijek nije poznato.

7. DAMA I SKITNICA (2019.)

Ljubav dvaju psića iz 1955. godine uskoro bi mogla biti ponovljena, no ne na velikom platnu, već na ekranima. Obrada Dame i skitnice bi trebao biti film koji će Disneyju pomoći u popularizaciji svog nadolazećeg streaming servisa, koji bi trebao lansirati sljedeće godine. Film se također očekuje sljedeće godine. Informacije o glumcima i vremenu lansiranja servisa i dalje nisu javne, no film bi trebao režirati Charlie Bean, koji je režirao crtić Lego Ninjago.

8. MULAN (2020.)

Disneyjeva prva princeza ratnica Mulan bi se treba još jednom vratiti u borbu protiv Huna. Kineska glumica Liu Yifeiprihvatila je ulogu Mulan, dok ostale informacije, osim datuma – 27. ožujka 2020. godine –  još uvijek nisu poznate. Fanovi su međutim sumnjičavi, budući da kruže glasine da će se u priču uključiti i nekakva vještica, kao i glasina da se Mulan neće zaljubiti u Li Shanga, koji će, čini se, zauvijek ostati zatočen u filmu iz 1998. godine./telegram/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)