Home / Vijesti / BiH / U pretresima objekata koje koriste migranti u Bihaću pronađeni noževi, palice, čekići, skalpeli…
9B01501C-4B9F-46C8-A58A-A2FBF62E79F5

U pretresima objekata koje koriste migranti u Bihaću pronađeni noževi, palice, čekići, skalpeli…

Sve veći broj migranata i njihovi česti međusobni sukobi te incidentne situacije na području Velike Kladuše i Bihaća razlozi su maksimalnog angažmana Ministarstva unutrašnjih poslova USK.

Tako je jučer više od stotinu policijskih službenika angažirano u akciji pretresa migranata i objekata u kojima oni borave u Bihaću. Riječ je o objektima Đačkog doma u Borićima, nedovršene zgrade Doma penzionera i još nekih lokacija za koje postoje saznanja da se koriste za smještaj migranata.

– Cilj pretresa je pronalazak tragova i predmeta koji potječu iz krivičnih djela, kao tragova i predmeta koji se koriste za vršenje prekršaja. Ove aktivnosti su rezultat posljednjih dešavanja na području USK i uznemirenosti javnosti te u cilju održavanja povoljne sigurnosne situacije na području Kantona – rekla nam je Snežana Galić, portparol MUP-a USK.

Inače, akcija je provedena na osnovu naredbe Općinskog suda u Bihaću.

Pretresi su obavljeni samo u gradu na Uni, što za sada zbog određenih zakonskih procedura nije moguće u Velikoj Kladuši. U sobama gdje borave migranti pronađen je veliki broj hladnog oružja. Tačnije, pronađeno je 36 noževa, dvije palice, čekić, skalpeli, noževi za skalpel, makaze i odvijači.

Podsjećamo, danas će Tužilaštvu USK biti predata dvojica migranata koja se sumnjiče za ubistvo Marokanca u Velikoj Kladuši. Navodno, radi se o Ismailu Mehailiju iz Alžira i Validu Faraukliju iz Palestine.

MupUsk/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

F693700D-73A7-4499-884D-D221E4D5EDB8

EU će uzvratiti ako Trump uvede carine na automobile

EUROPSKA povjerenica za trgovinu Cecilia Malmstroem izjavila je u Bruxellesu da je Europska komisija počela …

Loading...