Home / After Work / Hobotnica drvo rajčice – daje i do 32.000 plodova!
IMG_20180618_153454

Hobotnica drvo rajčice – daje i do 32.000 plodova!

Može vam izgledati poput nečega uzgojenog u laboratoriju, ali drvo rajčice u obliku hobotnice (Octopus tomato trees) relativno je običan hibrid koji raste iz jedne stabljike i širi se u obliku goleme krošnje.

Može vam izgledati poput nečega uzgojenog u laboratoriju, ali drvo rajčice u obliku hobotnice (Octopus tomato trees) relativno je običan hibrid koji raste iz jedne stabljike i širi se u obliku goleme krošnje. Njegova krošnja doseže 40-50 četvornih metara i svake sezone rodi desetke tisuća rajčica, piše odditycentral.com.

Na internetu, dodaje, nema puno informacija o ovom drvetu, no jedni kažu da potječe iz Kine, drugi s Novog Zelanda. Jedan bloger spominje da ih je Yong Huang, voditelj poljoprivrednog odjela u Epcotu u Disney Worldu, donio iz Kine. Smatrao je da bi moglo biti atrakcija i sjeme zasijao u ogromne posude. Danas su upravo to – još jedna atrakcija Disneyevog svijeta.

Svoju impresivnu veličinu dosiže s godinu, godinu i pol. Ne daje plodove prvih 7, 8 mjeseci, ali jednom kad dozrije, može se očekivati svakogodišnji urod s preko 14.000 rajčica! Trenutni Guinessov rekord je urod od 32.000 rajčica, ukupne težine 522 kilograma, ubranih s jednog od drveta u Epcotu, odnosno Disney Worldu./agroclub.com/

Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

15-1

Jutarnji obrok koji spriječava rak debelog crijeva: Izvanredan ukus, a topi kilograme

Zaista postoji zdrav i ukusan doručak koji topi kilograme i sprečava rak debelog creva, a …

Loading...