Home / Ličnosti / ZAVRŠNE RIJEČI ĐINĐIĆEVOG UBICE NA SUDU U BEOGRADU: „Čeda Jovanović me nazivao životinjom, a Šiptara i Kuma je obučavao…“

ZAVRŠNE RIJEČI ĐINĐIĆEVOG UBICE NA SUDU U BEOGRADU: „Čeda Jovanović me nazivao životinjom, a Šiptara i Kuma je obučavao…“

On se obrušio i na Čumeta, za kojeg je rekao da je sebe nazivao uspješnim biznismenom, a da je ustvari bio vođa najveće kriminalne grupe na Balkanu

Zvezdan Jovanović (53) zvani Zveki i Zmija osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića, izjavio je danas na Specijalnom sudu u Beogradu da ga je lider LDP Čedomir Jovanović vrijeđao na sudu i nazivao ga životinjom.

Optuženi Zvezdan Jovanović je ovo izjavio na završnim riječima na suđenju za pobunu JSO koja se odigrala novembra 2001. godine.

„Nazivao me više puta životinjom i pitao sudiju koliko košta da nastavi s tim. Lako je njemu kada su ga debelo plaćali, sada pokojni Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum koje je on obučavao kako da ubijaju i kako da uništavaju tragove“, rekao je Jovanović u završnoj reči.

Zvezdan Jovanović je osporio kredibilitet svjedoka saradnika Dejana Milenkovića Bagzija i Ljubiše Buhe Čumeta.

On je analizirajući optužnicu rekao da je Bagzi izrekao niz kontradiktornih izjava, a kao primjer naveo je i neke u kojima je optuživao i Ljubišu Buhu Čumeta.

Zvezdan Jovanović je naveo da je Bagzi rekao da je Ljubiša Buha lično omogućio Dušanu Spasojeviću kako da nesmetano prodaje 700 kilograma heroina dok je Buha to negirao.

On se obrušio i na Čumeta, za kojeg je rekao da je sebe nazivao uspješnim biznismenom, a da je ustvari bio vođa najveće kriminalne grupe na Balkanu.Optuženi Jovanović je tvrdio da je Bagzi recitovao napamet naučen tekst na suđenju protiv pripadnika “crvenih beretki”.

 

(SB/Alo.rs/PD.ba)

Komentari

komentari

Check Also

Iz vrha Crkve priznali da su uništavali dokumente o zlostavljanju djece

Njemački kardinal i predsjednik njemačke biskupske konferencije Reinhard Marx priznao je ove subote da su …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)