Home / Vijesti / BiH / Kladuščaninu u Banja Luci ukrali torbu sa 110.000 KM: Žao mi je samo dokumenata

Kladuščaninu u Banja Luci ukrali torbu sa 110.000 KM: Žao mi je samo dokumenata

Tih 110.000 maraka, koje su mi u ponedjeljak ukradene u bašti kafića u Banjoj Luci, namijenio sam za kupovinu stana u gradu na Vrbasu, ali pare nisu bitne, neka je živa glava, rekao je za “Nezavisne” Salko Veljačić, privrednik iz Velike Kladuše, koji je banjalučkoj policiji prijavio da je opljačkan.

 On kaže da je vlasnik firme koja se, uz ostalo, bavi i tehničkim pregledom, homologacijom i osiguranjem vozila, te da je u Banjaluku u ponedjeljak došao kako bi popravio auto.
 “Neka je živa glava, najvažnije da mi ništa nije bilo. Ja dobro živim, privatnik sam, imam sve u životu. Imao sam namjeru da kupim stan u Banjaluci, ali sad ipak to neću raditi. Tog dana dovezao sam BMW na servis u Banjaluku. Ponio sam pare da imam uz sebe. Nisam ni slutio da ću bez njih ostati”, priča Veljačić.
 Po njegovim riječima, moguće je da ga je neko pratio.

“Ne znam, to će policija utvrditi. Moglo se svašta desiti, mogao je lopov pucati, mogao me je satrati i oteti mi torbu. Ovako, uzeo je torbu sa stolice. Meni je samo žao dokumenata, i ništa više! Otišla mi je vozačka, lična karta, hrvatski i naš pasoš”, rekao je Veljačić za “Nezavisne”.

Policija je pokrenula istragu nakon što je šezdesetčetvorogodišnji Salko Veljačić iz Velike Kladuše ustvrdio da mu je juče, u sred dana, u centru Banjaluke ukradeno 110.000 maraka.

Prijavio je da ga je, dok je 04.06.2018  oko 13.25 sati sjedio u bašti kafića “Mr. Black” u sklopu banjalučkog hotela Bosna, pokrao maskirani lopov. Kradljivac mu je, kako je ustvrdio, prišao i oteo mu torbu punu para.

U tom kafiću saznajemo da je uviđaj obavljan duže vrijeme, te da je sve to vrijeme osobolje držano na distanci.

“Nismo mogli prilaziti dok je tu bila policija, da ne ometamo istragu”, kaže izvor “Nezavisnih”, kojeg smo juče sreli u kafuću.

“Nezavisne” saznaju da bašta kafića nije pokrivena video-nadzorom, ali na okolnim objektima ima više kamera. Iz policije kažu da se istraga nastavlja.

“Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a tačna šteta će biti naknadno utvrđena. O svemu je obaviješten dežurni tužilac”, kazali su iz banjalučke policije.

Izvor:usn.co.ba

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Jedite bijeli luk i ne brinite: Ovako ćete se riješiti neprijatnog zadaha!

Bijeli luk ojačava imunitet, a zbog svojih antibakterijskih, antivirusnih, antigljivičnih, antiparazitskih i antioksidacijskih svojstava držaće …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)