Home / Vijesti / BiH / NAVIJAČI BANJALUČKOG BORCA NA NOGAMA: Prijete novim masovnim protestima, krive Dodikov SNSD

NAVIJAČI BANJALUČKOG BORCA NA NOGAMA: Prijete novim masovnim protestima, krive Dodikov SNSD

U Banjoj Luci i dalje pitaju šta se dešava s banjalučkim sportom. Navijači najavljuju nove proteste. Banjalučka opozicija upozorava da je sport u ovom gradu u posljednjih dvadeset godina srozan na najniže grane.

Fudbalski klub Borac duguje 12 miliona za porez, 1,5 miliona prema povjeriocima, 1,3 miliona za struju i oko 670 000 KM za vodu. Licencu za takmičenje u premijer ligi sljedeće sezone izgubio je zbog duga od gotovo 600 000 maraka prema školi fudbala Džaja iz Banje Luke, piše BNTV.

To što se desilo Borcu treba zahvaliti svim upravama u posljednjih dvadeset godina ali fudbalski klub Borac je samo slika opšteg stanja u sportu u Banjaluci u posljednjih dvadeset godina kaže odbornik NDP-a u skupštini grada Saša Lazić.

Dok su se razvijali ili se i dalje razvijaju privatni košarkaški i fudbalski klubovi u mjestima oko Banjaluke skoro svi banjalučki sportski brendovi su gotovo ili u potpunosti pravno ugašeni podsjeća banjalučka opozicija. Stanje je isto ili slično i u rukometnom i u košarkaškom klubu ali i ostalim klubovima koji nisu iz borčeve porodice.

Banjaluka sljedeće sezone neće imati premijerligaša u fudbalu što samo po sebi nije nikakva tragedija ali svi dugovi nekadašnjeg velikana iz Banjaluke, jedinog drugoligaša koji je osvojio Kup Jugoslavije i osvajača medjunarodnog Mitropa kupa ostaju. Riješenja, osim neozbiljnog prijedloga uprave Borca da navijači pomognu klub sa po stotinu maraka, za sada nema.

Kako je anjavljeno, 11. juna održat će se vanredna izborna sjednica kluba na kojoj bi Borac trebalo da dobije novo rukovodstvo.

SlobodnaBosna/Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)