Home / Kompanije i Tenderi / VELIKE PROMJENE U UBERU Putovanje će biti brže, ali dulje ćete čekati vozača
uberjetaksi

VELIKE PROMJENE U UBERU Putovanje će biti brže, ali dulje ćete čekati vozača

VIŠEGODIŠNJA sapunica oko reguliranja djelovanja Ubera u Hrvatskoj okončana je novim Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu. Taj zakon je, podsjetimo, izglasan prije mjesec dana sa 102 glasa za, deset protiv i jednim suzdržanim.

Novim se zakonom uz ostalo regulira i pitanje Ubera koji se izjednačava s taksijem. Drugim riječima, Uberovi partneri-vozači sada postaju taksisti, a to će donijeti neke pogodnosti u prometu, kao što je korištenje žutih traka. To bi pak trebalo ubrzati putovanje kroz grad Uberom.

Uber je imao oko mjesec dana da se uskladi s novim zakonom, a on na snagu stupa danas. Tako će od danas sva vozila Uberovih partnera-vozača morati imati oznaku “TAXI” na krovu i s bočne strane. Iz Ubera su o ovim promjenama obavijestili svoje korisnike.

“U zadnjih nekoliko tjedana Uberovi partneri-vozači prolazili su kroz proces usklađivanja s novim Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu. Kako bismo te pravovremeno informirali te kako ne bi bilo iznenađenja prilikom tvoje sljedeće vožnje, želimo ti dati do znanja koje pozitivne promjene možeš očekivati već od sutra.

 

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Moja-Partola--naslovna

DOBRA VIJEST-Aplikacija koja Vam pokazuje gdje su policijske patrole, kamere i radari

NAKON niza loših vijesti, od povećanja cijene goriva i povećanje cijena parkinga, pa sve do …

Loading...