Home / Ličnosti / STIGLA JE URNEBESNA PONUDA ZA TRAGIČARA FINALA LIGE PRVAKA: Nesretni Liverpoolov golman dobio neobičan poziv pred rođendan

STIGLA JE URNEBESNA PONUDA ZA TRAGIČARA FINALA LIGE PRVAKA: Nesretni Liverpoolov golman dobio neobičan poziv pred rođendan

Ime Lorisa Kariusa od prošle subote puni iz dana u dan novinske stupce. Na žalost po njemačkog golmana, ne po dobrome.

S dvije katastrofalne pogreške u velikom finalu Lige prvaka između njegovog Liverpoola i Reala Karius se prometnuo u glavnog tragičara. Na društvenim mrežama na udaru je navijača, a medijski se naveliko spominje njegov odlazak iz Liverpoola.

U teškim trenucima za Kariusa je ipak stigla jedna dobra vijest. Naime, dobio je poslovnu ponudu iz redova talijanskog trećeligaša – Riminija.

“22. juna Karius će napuniti 25 godina. Želio bih ugostiti njemačkog golmana u Riminiju nekoliko dana. Želio bih s njih porazgovarati i podsjetiti ga da je potrebno hrabrosti i zdravog razuma da se nauče najbolje životne lekcije, koje su ujedno i one najteže”, započeo je Riminijev predsjednik Giorgio Grassi u svom otvorenom pismu.

“Svi smo prošli kroz takve teške trenutke, a nažalost po njega njegov se dogodio pred milionima ljudi. Želio bih pomoći Lorisu da postane sjajan primjer onima u nogometu, ali i u životu općenito, koji padnu i opet se dočekaju na noge. Želio bih mu dati rođendanski poklon, jednogodišnji ugovor s Riminijem, koji je idealan klub da ponovno otkrije mirnoću, samopouzdanje i snagu da slijedi svoje snove. Da stvar bude jasna, ne bi mu bilo lako jer bi imao konkurenciju u sjajnom vrataru kao što je Francesco Scotti, ali sigurno bi pronašao veliku porodicu i grad koji ga je spreman podržati”, zaključio je predsjednik Riminija.

SlobodnaBosna/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)