Home / Vijesti / BiH / A-SDA će podržati Denisa Bećirovića u utrci za Predsjedništvo BiH, potpisan sporazum

A-SDA će podržati Denisa Bećirovića u utrci za Predsjedništvo BiH, potpisan sporazum

“Bećirović je dobar i kompetentan kandidat, zreo i vjerodostojan, koji se godinama kroz parlamentarni rad na kvalitetan i iskren način borio za BiH. Mislim da će biti dobar član Predsjedništva BiH, unijeti novu dinamiku koja nam treba te znati predstavljati na kvalitetan način državu i njene građane”, kazao je Nermin Ogrešević, predsjednik A-SDA.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić kazao je kako podrška drugih stranaka i njegovih kolega iz parlamenta pokazuje koliko je on vrijedan kandidat.

“Drago mi je da krećemo s A-SDA jer oni pokazuju stalni rast, imaju stabilno biračko tijelo i to nas utvrđuje u uvjerene da ćemo 7.10. prvi put imati čovjeka u Predsjedništvu iza kojeg stoji šira grupacija političkih partija i pristalica. Ovim ne završavamo aktivnosti, bit će tu još političkih partija s kojima smo dogovorili potpisivanje ovakvih sporazuma”, rekao je Nikšić.

Denis Bećirović kazao je kako su okupili prije svega ideje evropske BiH, te jačanja BiH kao države ravnopravnih građana i naroda.

“Obećao sam ljudima već da ću učiniti sve da okupljam i povezujem ljude u ovoj zemlji i već danas počinjem s realizacijom tog obećanja. Ovo je početak tog procesa okupljanja različitih političkih stranaka pod jednom zastavom, zastavom BiH. Ujedinjeni smo oko ideje da ova zemlja treba postati punopravna članica EU i NATO i da popravimo imidž BiH”, rekao je Bećirović.

Kazao je kako današnje potpisivanje sporazuma pokazatelj Krajini, u kojoj je do sada bilo mnogo političkog prepucavanja, kako imaju snage da se okupe i zajedno djeluju, te da to mogu učiniti u cijeloj BiH.

Predsjednici SDP-a i A-SDA osudili su i jutrošnji čin pokušaja ubistva predsjedavajućeg Općinskog vijeća Cazina i zatražili od nadležnih da učine sve što je u njihovoj moći da pronađu odgovornu osobu i izvedu “pred lice pravde”.

Klix.ba/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)