Home / Vijesti / BiH / MEKTIĆ TVRDI DA JE ČOVIĆEV GOVOR U ZAGREBU SKANDALOZAN: “To je čisto podrivanje države BiH…”

MEKTIĆ TVRDI DA JE ČOVIĆEV GOVOR U ZAGREBU SKANDALOZAN: “To je čisto podrivanje države BiH…”

Državni ministar sigurnosti, danas je reagovao na govor Dragana Čovića, na Općem Saboru HDZ-a u Zagrebu, koji je kazao da će Hrvati u BiH i dalje braniti hrvatske granice i da će zaustaviti svaku prijetnju, koja bi se iz BIH mogla preliti u Hrvatsku.

Za Mektića, riječ je o opasnim paralelizmima i podrivanju države BiH.

Govor Dragana Čovića na Općem saboru HDZ-a za državnog ministra sigurnosti Dragana Mektića je skandalozan, opasan po BIH i na tragu onoga što se dešava u Hercegovini proteklih dana; od zaustavljanja migranata na Ivan sedlu do sastanka sa predstavnicima HDZ-a u kantonima radi razmatranja sigurnosne situacije, dodaje Mektić.

”Sad postaje očigledno i vidljivo što je plan B o kojem je govorio Dragan Čović, da je to stvaranje određene vrste paralelizma od HDZ BiH, ali i njega osobno. Čović direktno udara na ustavnopravni poredak BiH. Naznačavanje te činjenice da hrvatski narod stoji uz 1000 kliometara dugu granicu s Hrvatskom i da neće dozvoliti da bilo kakva opasnost pređe u Hrvatsku – je izmišljanje problema jer BiH nema namjeru da stvara bilo kakve probleme susjedima ni Hrvatskoj ni Srbiji”, naglasio je Mektić.

Obraćajući se na Općem saboru HDZ-a, hrvatski član Predsjedništva i lider HDZ BiH je poručio kako će Hrvati u BiH i dalje braniti hrvatske granice, odnosno zaustaviti svaku prijetnju koja bi se iz BiH mogla preliti u Hrvatsku.

Mogu garantirati da s druge strane tisuću kilometara duge europske granice imate hrvatski narod. Organizirani hrvatski narod. Koji će poslati jednaku poruku kao nedavno kod Pelješkog mosta i kod brojnih drugih izazova koji bi se htjeli preseliti s područja zapadnog Balkana ka Hrvatskoj. E neće moći – ima nas dosta danas na svim razinama vlasti da to nećemo dozvoliti nikome!”, poručio je Čović

SlobodnaBosna/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)