Home / Kompanije i Tenderi / POTEZ O KOJEM BRUJI REGIJA: Direktor je napravio nešto što nije niko nikad, radnici mu to nikada neće zaboraviti

POTEZ O KOJEM BRUJI REGIJA: Direktor je napravio nešto što nije niko nikad, radnici mu to nikada neće zaboraviti

U tvornici trenutačno radi tridesetak ljudi, a do kraja godine bit će ih stotinjak. Jedan od načina kako radnici mogu zaraditi više je rad dulje od osam sati dnevno.

Direktor međimurske tvrtke Tehnix odlučio je svojim radnicima posuditi novac kako bi vratili dugove bankama i riješili se blokada računa, uvjeren da će tako spriječiti neke da krenu za poslom u inozemstvo kako bi vratili dugove, pišeeMedjimurje.

– Cijela je investicija predviđena na  100 milijuna kuna, no s opremom i drugim troškovima iznosit će oko 150 milijuna – ističe Đuro Horvat, direktor tvrtke Tehnix, koja je u Donjem Kraljevcu u Međimurskoj županiji sagradila novu tvornicu, površine 10.000 četvornih metara.

U tvornici trenutačno radi tridesetak ljudi, a do kraja godine bit će ih stotinjak. Jedan od načina kako radnici mogu zaraditi više je rad dulje od osam sati dnevno.

– Radnicima smo pozajmicama pomogli da vrate dugove bankama i riješe se blokada računa. To nas je stajalo oko 250.000 kuna (oko 65.000 KM). U Njemačkoj nečega takvog nema. Osim toga, radnicima je ovdje obitelj, tu su im prijatelji, igraju nogomet nedjeljom i sigurno im je ljepše nego u inozemstvu – ističe Horvat i navodi kako sami nedostatak radnika u Hrvatskoj vide kao izazov.

– Prosjek plaće u Tehnixu je 1.200 eura, a najmanja plaća u toj novoj ekotvornici bit će tisuću eura. Imamo dvadesetak povratnika iz inozemstva koji su radili u Njemačkoj i drugim zemljama pa su se vratili kući – kazao je za eMedjimurje.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)