Home / Vijesti / BiH / SKANDAL U SRED BOSNE: Srednjoškolci maturu slavili sa zastavama Srbije i Hrvatske…

SKANDAL U SRED BOSNE: Srednjoškolci maturu slavili sa zastavama Srbije i Hrvatske…

Maturanti Srednjoškolskog centra u Drvaru u petak su glasno i svečano obilježili zadnji dan škole.

Kao i svih dosadašnjih godina, okupili su se na zadnjem satu, a potom u povorci automobila krenuli ulicama grada uz pjesmu i zvuke sirena.

Drvar je možda jedina sredina u regiji gdje nije neuobičajeno da se zajedno vijore srpske i hrvatske zastave, barem zadnjeg dana školovanja maturanata. Tako je bilo i ove godine, jedna do druge zastave hrvatskog i srpskog naroda u BiH, u rukama mladića i djevojaka koji su cjelokupno školovanje proveli zajedno.

Baš kao i maturantska proslava u Grudama i ova je zabrinula brojne građane BiH, jer su i na ovoj proslavi bile prisutne zastave zemalja iz regije, ali ne i zastava BiH.

Srednjoškolci u Hercegovini maturu slavili sa zastavama “Herceg-Bosne”

Nakon što je veliki broj komentara izazvala proslava mature sarajevskih srednjoškolaca uz turbo-folk muziku, ovih dana stigla je zaista skandalozna proslava mature iz Hercegovine.

Naime, maturanti 51. generacije Srednje škole Antuna Branka Šimića iz Gruda defileom središnjom gradskom ulicom proslavili su zadnji dan nastave i oprostili se od srednjoškolskog obrazovanja. Oni su i svojom odjećom poslali brojne poruke, a u kafićima je vladalo pravo slavlje, prenosi portal Grude-Online.

To ne bi bilo nimalo neobično da maturanti u ovom bh. gradu nisu nosili i zastave takozvane Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, čiji čelnici su krajem prošle godine osuđeni za ratne zločine i udruženi zločinački poduhvat tokom ratnih dejstava u BiH.

Na ovaj način ispolitizirana je i zabava srednjoškolaca u BiH što ukazuje na ozbiljne podjele u bh. društvu i neobičnu potrebu da se i na ovakvim zabavama ističu nacionalna obilježja.

Radiosarajevo.ba/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)