Home / Vijesti / BiH / ČOVIĆ IZ BUDŽETA PLAĆAO MUZIČARE:Država kao krava muzara..

ČOVIĆ IZ BUDŽETA PLAĆAO MUZIČARE:Država kao krava muzara..

Krečenje Čovićevog kabineta platili smo oko 1.500 KM, a ugovor o kreiranju vizuelnog identiteta (loga), dizajn i grafička priprema promotivnog materijala za hrvatskog člana Predsjedništva koštalo je 6.000 maraka sa uračunatim PDV. Štampanje i isporuka brošure stajalo je još 1.750 KM.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović,  državnim parama plaćao je muzičare, doduše one akademske. Angažovanje gudačkog kvarteta Simofonijskog orkestra iz Mostara za potrebe Čovićevog kabineta prošle godine koštalo je 1.400 KM, računajući i PDV.

U informaciji o realizaciji ugovora o javnim nabavakama Predsjedništva BiH za prošlu godinu nije navedeno za koje potrebe je Čović koristio orkestar, ali nezvanično saznajemo da je riječ o jednom od njegovih prijema, po svemu sudeći božićnom.

alt

Foto: Simfonisjki orkestar Mostar

Simfonijski orkestar je, izgleda, postao redovan gost na manifestacijama koje organizuje hrvatski član Predsjedništva. Između ostalog, svirali su Betovenovu „Odu radosti“ i na naučno-stručnom  skupu „Rješenje hrvatskog pitanja za evropsku BiH“, koji je 16. i 17. marta 2018. održan u Neumu pod pokroviteljstvom Čovića.

Takođe, početkom maja ove godine bili su i u selu Polog kraj Mostara na obilježavanju 27. godišnjice „zaustavljanja tenkova JNA“.

Sa jednom od firmi iz Sarajeva u februaru prošle godine potpisan je ugovor o nabavci poklona koje Čović poklanja gostima, a to je građane koštalo skoro 2.000 KM. Krečenje Čovićevog kabineta platili smo oko 1.500 KM, a ugovor o kreiranju vizuelnog identiteta (loga), dizajn i grafička priprema promotivnog materijala za hrvatskog člana Predsjedništva koštalo je 6.000 maraka sa uračunatim PDV. Štampanje i isporuka brošure stajalo je još 1.750 KM.

Ručno pranje vozila u Mostaru, gdje Čović takođe ima kabinet, koštalo je 3.800 KM, izrada mesinganih tabli za vrata sa ukrasnim šrafovima plaćeno je oko 1.500 maraka, dok su televizori koštali 2.600 KM.

Astronomske cijene

Naravno, nije samo on trošio budžet Predsjedništva BiH.

Sigurnosna vrata za „kolektivnog šefa države“ koštala su oko 12.600 KM, dok je nabavka četiri vozila plaćena ukupno oko 238.000 KM, a guma 64.000 KM.

Ugovor o nabavci i montaži zavjesa sa vodilicama, ukrasnim špagama i nosačima u salonima i salama Predsjedništva koštalo je nepunih 30.000 KM, plus 7.000 KM za potrebe člana Predsjedništva iz RS Mladena Ivanića.

 

SlobodnaBosna/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)