Home / Ličnosti / OVO JE PREVRŠILO SVAKU MJERU: Nakon što su brutalno pobili 60, a ranili 3.000 Palestinaca, izraelski premijer pronašao “krivce”

OVO JE PREVRŠILO SVAKU MJERU: Nakon što su brutalno pobili 60, a ranili 3.000 Palestinaca, izraelski premijer pronašao “krivce”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu ponovno u intervjuu za CBS, branio izraelsku reakciju na proteste u Pojasu Gaze i okrivio za nasilje Hamas koji vlada tim područjem

“Oni guraju civile, žene, djecu, pred metke kako bi imali žrtve. Mi pokušavamo minimalizirati žrtve. Oni pokušavaju izazvati žrtve kako bi izvršili pritisak na Izrael, što je strašno”, rekao je Netanyahu.

U sukobima u ponedjeljak poginulo je 60 Palestinaca, uključujući osmomjesečnu djevojčicu koja je umrla od suzavca koji je udahnula u logoru kod granice. Povrijeđeno je više od 3.000 Palestinaca.

Na pitanje jesu li izraelski vojnici pretjerali, odgovorio je: “Ne znam ni za jednu vojsku koja bi postupila drugačije da mora štititi svoju granicu od ljudi koji govore: ‘Uništit ćemo vas i preplaviti vašu zemlju.'”

‘Preostale loše odluke’

Nenasilne metode nisu uspjele, “pa vam preostaju loše odluke”, rekao je Netanyahu.

“Da ih Hamas nije tamo natjerao, ništa se ne bi dogodilo. Hamas je odgovoran za ovo i oni to čine namjerno”, dodao je.

Hiljade Palestinaca okupile su se na granici Gaze kako bi protestirali zbog izraelske okupacije i američkog preseljenja ambasade iz Tel Aviva u Jerusalem.

Otvaranje ambasade događa se u vrijeme kad Palestinci obilježavaju 70. godišnjicu početka okupacije palestinskih teritorija.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

JEZIVA SCENA U DALMACIJI: Poznati pčelar snimio najezdu STRŠLJENA, ušao je u prostoriju, a onda su…

Iako ovih neugodnih insekata ima posvuda uz obalu i na otocima, najgore stanje je u …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)