Home / After Work / Auto / Ovo je novi Q8, najprestižniji crossover u Audijevoj gami
thumbnail

Ovo je novi Q8, najprestižniji crossover u Audijevoj gami

AUDI je skicom najavio novu perjanicu Q serije crossovera, ali i cijele game.
Počelo je. Nakon višemjesečnih iscrpljujućih najava Audi je konačno odlučio pokazati novi Q8. Istina, radi se o skici, ali ona otkriva više no što su pokazali svi dosadašnji teaseri zajedno. Pogled na stražnji kraj potvrđuje predviđanja o vrlo dinamičnoj sportskoj formi. Mišićav i moćan nastup upotpunjuje horizontalni svjetlosni sklop po cijeloj širini stražnjeg kraja, kao i dvostruki ispuh trapezoidnog presjeka. Nema sumnje, ovdje se igra na snagu, a eko priča je ostavljena za e-tron.

Osjetno dinamičniji od modela Q7, novi Q8 dijeli tehnologiju s prije spomenutim, a time i s Lamborghinijevim Urusom i Bentleyjem Bentaygom. Pretpostavlja se kako će i pogon biti dostojan statusa najmoćnijeg Audija. Naravno, plug-in hibrid je gotovo siguran, i to u kombinaciji 3.0 V6 turbo benzinca. U tom slučaju je realnost oko 450 KS i 700 Nm. No ipak, najzanimljivijom se čini opcija RS izvedbe s Urusovim pogonom.
Što nas sve čeka u Audiju ne žele reći, nego sve zainteresirane pozivaju da prate petodijelni serijal čija prva epizoda starta 21. svibnja.

 

Komentari

komentari

Check Also

ozoooo

Özil se povukao iz njemačke reprezentacije zbog rasizma: “Kad se gubi, onda sam Turčin”

MESUT ÖZIL, 29-godišnji njemački nogometaš turskog porijekla, odlučio je završiti reprezentativnu karijeru. Oprostio se od …

Loading...