Home / Vijesti / BiH / Saradnja TV serijala Ekologika i Nordee

Saradnja TV serijala Ekologika i Nordee

Prije mjesec i pol sarajevska produkcijska kuća TIM System započela je uspješnu saradnju u oblasti promocije okolišnih projekata sa švedskom bankom Nordeom.

Rezultat je to prepoznavanja obostranog profesionalizma izmedju vodećeg švedskog bankara i senior savjetnika Svjetskog ekonomskog foruma Saše Bešlića i direktorice Produkcijske kuće Tim System Sanele Prašović Gadžo koja kreira i u cjelosti proizvodi TV serijal Ekologika za BHT1 od 2012.godine.

Gledatelji BHT1 obradovani su novim sadržajem u emisijama Ekologikama koje BHT1 premijerno emituje subotom jer sada ekskluzivno gledaju odlične dokumentarne filmove koje autorski potpisuje upravo Saša Bešlić, koji je ujedno i direktor održivih investicija Nordea banke! Saša je tako ispričao fascinantne priče o klimatskim promjenama i što ih uzrokuje, te kako svi zajedno u svijetu možemo praviti korake da ih zaustavimo. A gledatelji Televizije Bosne i Hercegovine i tv serijala Ekologika vidjeli su zapise sa Antartika, iz Australije , SAD-a, pa čak i iz naše Zenice.

Govoreći o ovoj saradnji Saša Bešlić je izjavio: “Mi u Nordei dugo smo, dakle više godina, tražili profesionalnog partnera europskog kvaliteta za saradnju i distribuciju našeg rada koji bi naše materijale distribuirao na području Balkana. Sretni smo što smo uspjeli ostvariti saradnju sa Produkcijskom kućom TIM System i TV serijalom Ekologika. Ja želim istaknuti da Sanela kao voditelj projekta i cijela njena ekipa imaju ambiciju,kvalitet i znanje koje nam treba za uspjeh. Ovo je početak naše priče koju nastavljamo zajedno.”

sašab

sašab1

Upitali smo i vlasnicu Produkcijske kuće TIM System Sanelu Prašović Gadžo da prokomentira realizaciju ove uspješne poslovne saradnje izmedju švedske i bosanskohercegovačke kompanije i ona nam je izjavila:

“Ja sam presretna da je Nordea prepoznala naš kvalitet, naš profesionalizam i da smo uspjeli stati rame uz rame sa svjetskim produkcijskim kapacitetima. To pokazuje da Bosna i Hercegovina ima kapacitiranost i znanje i meni osobno to mnogo znači. Saradnja sa Nodeom u Tv serijalu Ekologika znači mi iznimno mnogo jer naši gledatelji imaju priliku vidjeti svake sedmice odlične dokumentarne filmove koje Saša Bešlić proizvodi putujući širom svijeta bilježeći priče o klimatskim promjenama, svjetskim kretanjima i drugim zanimljivim temama. I želim kazati kao i Saša da je ovo početak naše saradnje. Naredni korak a na kojem ja već radim je distribucija filmova Nordee i izvan granica BIH. Uskoro ćete imati više informacija o tome.”

Od saradnje Produkcijske kuće TIM System i švedske Nordee najviše su profitirali gledatelji koji svake subote na BHT1 u serialu Ekologika gledaju odlične priče o zaštiti okoliša iz cijelog svijeta uz stručni komentar bosanskohercegovačkih eksperata.

Odličano uradjen posao.

Pogledajte video:

Produkcijska kuća TIM System

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)