Home / Kompanije i Tenderi / DRAMA U AVIONU “CROATIA AIRLINESA”: Putnici od Zagreba do Brača putovali 20 sati, na Bolu su mislili da se avion srušio

DRAMA U AVIONU “CROATIA AIRLINESA”: Putnici od Zagreba do Brača putovali 20 sati, na Bolu su mislili da se avion srušio

U pravu agoniju pretvorilo se putovanje iz Zagreba na Brač putnicima “Croatia Airlinesa” na letu OU 640, 5. maja, s polaskom u 11.40 iz Zagreba

Na Brač su naime, vjerovali ili ne, stigli tek sljedeći dan, a prevalili su trostruku udaljenost između glavnog grada Hrvatske i otoka.

Kako je za SD ispričao Aris Marinelić, koji je na Brač putovao sa trogodišnjom kćerkom, drama je počela neposredno pred ciljem. S razglasa u avionu Dash, čule su se rečenice koje vjerovatno predstavljaju pravi horor svakome ko je ikada putovao avionom.

Putnicima su iznad Trogira javili da je avion u malim nevoljama, odnosno da imaju sitni kvar, te da moraju sletjeti u Split. Onako isprepadani, ostavljeni su da čekaju oko sat vremena bez ikakvih informacija oko nastavka putovanja.

Nakon sat vremena čekanja, bez ikakvog obraćanja i objašnjenja, dobili su obavijest da se vrate u isti avion koji će ih prevesti do bračkog aerodroma. Ušli su u shuttle koji ih je doveo do aviona.

Tu počinje još zanimljiviji dio putovanja. Na avionu je izvršena provjera rada motora još dok su putnici bili u shuttleu odmah pored aviona.

Od siline zračne struje mislili su da će se autobus prevrnuti. Bez ponuđenih opcija, putnici su se ukrcali i obavijestili svoje bližnje da su uskoro na Braču.

A među putnicima je bilo i onih s malom djecom, kao i starijih ljudi, primjerice jedan gospodin iz Luksemburga ili jedna gospođa koja je bez ikakvih problema s prevozom stigla iz Australije.

Nimalo lijepa reklama za turizam, reklo bi se, nastavila se novim iznenađenjima. Čim su poletjeli, opet se upalio indikator kvara, i avion je, eto, umjesto na Brač, ili barem Split, krenuo za Zagreb!

Navodno, na Brač, zračna luka iznad Bola, nije mogao sletjeti zato što je u to vrijeme bilo slijetanje aviona iz Ljubljane.

Odluka da se svi vrate u Zagreb navodno je donesena, kako je rečeno, u Zagrebu, jer je popravak aviona jeftiniji ako se vrati u Zagreb, umjesto da sve šalju u Split.

Istraumatizirani i isprepadani putnici su tako iskrcani u Zagreb, gdje ih niko od predstavnika kompanije nije dočekao niti im ponudio bilo kakvo pojašnjenje.

Službenici na šalterima su im ponudili alternativnu opciju: let posljednjim letom za Split ili smještaj u hotelu i povratak dan kasnije. Ni po muke da i taj kasniji let nije – kasnio.

Umjesto u 22.20, avion je poletio u 22.50, tako da ljudi nisu imali nikakve šanse uhvatiti zadnji trajekt za otok koji iz Splita polazi u ponoć.

Budući da je prvi idući trajekt iz Splita za Brač u 6.30, putnici su najranije u Supetar mogli doći oko 7.05. To znači da su na letu Zagreb – Brač proveli gotovo 20 sati. Ili, precizno, 19 sati i 25 minuta.

 

(SD/SB/Poslovnidnevnik.ba)

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)