Home / Ličnosti / NAKON NEZAPAMĆENOG SKANDALA MINISTAR SE POSIPA PEPELOM: „Cecini stihovi će biti izbačeni iz udžbenika, onaj ko je napravio ovu glupost…“!

NAKON NEZAPAMĆENOG SKANDALA MINISTAR SE POSIPA PEPELOM: „Cecini stihovi će biti izbačeni iz udžbenika, onaj ko je napravio ovu glupost…“!

Ovome u školama nije mjesto, onaj ko je napravio ovu glupost biće kažnjen, smatra ministar

Zadatak sa stihovima srbijanske pjevaljke Svetlane Cece Ražnatović koji se našao u radnoj svesci za peti razred biće izbačen, rekao je ministar prosvjete Srbije Mladen Šarčević.

Ministar je za “Srpski telegraf” rekao da je sramota da stihovi šunda i turbo folka budu u školskom udžbeniku.

Stihovi pjevačice narodne muzike našli su se u jednom od zadataka u kojem se uče padeži. Stihovi glase: “A sećaš li se, lepi grome moj, nekada je tlo pod nama pucalo…”.

– Ovaj zadatak biće izbačen iz radne sveske, a onaj ko je napravio propust biće kažnjen. Sramota je da stihovi šunda i turbo folka budu u školskom udžbeniku. O muzici koju učenici slušaju van škole neka brinu roditelji, a na časovima će se učiti korisne i važne lekcije. Svesku je izdao BIGZ, ali oni će to izbaciti po nalogu direktora Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV) – kaže Šarčević.

On navodi da mu je direktor ZUOV rekao da članovi komisije koji su kontrolirali udžbenike nisu prepoznali ove rečenice.

– Oni tvrde da nisu znali da je ovo Cecina pesma, ali onaj ko je napravio ovu glupost biće kažnjen. Živimo u društvu u kojem se potencira ovakva vrsta muzike koju ja iskreno ne volim i ne podržavam. U svakom slučaju, ovome u školama nije mesto – naglašava ministar.

Glavna i odgovorna urednica u izdavačkoj kući BIGZ školstvo, Olivera Ðikanović, kaže za “Novosti” da je u pitanju radna sveska za srpski jezik i da nije riječ o grešci, već su svjesno izabrani baš ti stihovi.

– Autor je smatrao da je najbolje da deca uče iz primera iz svakodnevnog života, a nigde nije navedeno ime pevača – kaže ona.

 

Cafe/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)