Home / Vijesti / BiH / DIJASPORA LJUTA NA HADŽIFEJZOVIĆA

DIJASPORA LJUTA NA HADŽIFEJZOVIĆA

 “Na žalost, ni Vas, kao ni druge koji dolaze, ne zanima patriotizam već samo naš novac”!

“Ovim činom ste potvrdili da vaša misija u Americi nije spajanje dijaspore sa maticom I dijaspore međusobno, nego kao i svi ostali radite samo za sopstveni džep…”

Kako što je posljednjih dana najavljivala, Face TV je ovog vikenda svoju najgledaniju emisiju “Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem” emitirala iz Sjedinjenih Američkih Država. Kako je najavio Hadžihejzović, njegov dnevnik će, od ovog vikenda pa sve do sredine maja, tri puta nedjeljno biti emitiran iz više gradova iz SAD i Kanade. “Budimo zajedno. domovina i dijaspora su jedno”, naziv je ovog ambicioznog projekta, jednog od produkcijski, ali i financijski najzahtjevnijih  projekata u novijoj povijesti televizijskog programa u BiH.

U kalendaru “Face TV” sinoćnji Centralni dnevnik trebao je biti emitiran iz američkog grada Des Moines, međutim to se nije desilo, a bez ikakvog objašnjenja ta je čast pripala Chicagu.

O razlozima nedolaska Senada Hadžifejzovića i njegovog televizijskog tima u Des Moines na društvenim mrežama oglasio se glavni organizator Nermin Bašić, koji je uputio Hadžifejzoviću pismo puno ogorčenja i razočarenja zbog otkazivanja ovog događaja kojeg je BiH dijaspora očekivala sa radošću i nestrpljenjem. Bašićevo pismo objavljujmo uz neznatna skraćenja:

Cijenjeni Gospodine Hadžifejzoviću,

Kao vas domaćin u Des Moines, Iowa, danas sam saznao da se ne želite pojaviti pred dijasporom Bosne I Hercegovine koja živi u ovom gradu. Šturo objašnjenje iz vašeg organizacinog odbora (Vehida Spiodić) glasi da dijaspora Des Moines nije skupila dovoljno dolara za vas džep. Pored sve organizacije koju smo napravili, uplaćenog hotela i rezervisane hotelske sale koja je bila finansirana novcem Bosanaca I Hercegovaca, većinom umirovljenika, koji su imali veoma visoko mišljenje o vama i željeli vas lično upoznati i dati podršku vašem Bosanskom patriotizmu. Ovim činom ste potvrdili da vaša misija u Americi nije spajanje dijaspore sa maticom I dijaspore međusobno, nego kao i svi ostali radite samo za sopstveni džep ( vaš bosanski patriotizam pada u vodu). Sponzori i donatori su bili organizovani,  ali naša praksa nije da se javno nadmećemo imenima I ciframa.

Ovim putem tražim Vaše javno izvinjenje ljudima koji žive u Des Moines. Dijaspora Des Moines je jako razočarana Vašim neprofesionalizmom i nadamo se da ćete naći načina da pokažete veličinu imena i brenda Senad Hadžifejzović FACE TV.

 

(SB/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)