Home / Vijesti / BiH / BIHAĆ I TUZLA NA NOGAMA: U dva bosanskohercegovačka grada veliki skupovi podrške generalu Atifu Dudakoviću

BIHAĆ I TUZLA NA NOGAMA: U dva bosanskohercegovačka grada veliki skupovi podrške generalu Atifu Dudakoviću

Na gradskom trgu u Bihaću danas u 12 sati i na Trgu žrtava Srebrenice u Tuzli održat će se skupovi podrške generalu Atifu Dudakoviću i ostalim komandantima i oficirima iz sastava Petog korpusa Armije BiH  koji su u petak uhapšeni zbog navodnih ratnih zločina

Na gradskom trgu u Bihaću održat će se veliki skup podrške generalu Atifu Dudakoviću i ostalim komandantima i oficirima iz sastava Petog korpusa koji su u petak lišeni slobode zbog navodnih ratnih zločina.

Skup podrške organizira Koordinacija boračkih udruženja Unsko-sanskog kantona, zajedno sa Vladom USK i krajiškim općinama i gradovima.

U organizaciji Koordinacije boračkih Saveza Tuzlanskog kantona, na Trgu žrtava Srebrenice u Tuzli će se danas održati „Miting podrške generalu Dudakoviću“.

Mitingu će prisustvovati i UG Žene Srebrenice, predstavnici Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, te brojne druge nevladine organizacije i udruženja.

Delegacije i učesnici mitinga položiće  i cvijeće na spomen obilježje „Kapija“.

Podsjećamo, pripadnici SIPA-e, a po nalogu Tužilaštva BiH, u petak suuhapsili 13 nekadašnjih pripadnika Petog korpusa Armije RBiH, na čelu sa vrhovnim komandantom Atifom Dudakovićem, zbog navodnih ratnih zločina nad srpskim stanovništvom, kao i pripadnicima snaga APZB Fikreta Abdića.

Pored Dudakovića, slobode je lišen i Ibrahim Nadarević, nekadašnji komandant 517. brigade Petog korpusa, kao i niži oficiri i pripadnici korpusa Safet Salihagić, Ibrahim Šiljdedić, Ekrem Dedić, Adis Zjakić, Samir Solaković, Muharem Alešević, Redžep Zojić, Fatmir Muratović, Said Mujić, Husein Balagić i Ejub Kožnjenić.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)