Home / Ličnosti / Hisli: Đoković ima ortoreksiju

Hisli: Đoković ima ortoreksiju

CIRIH – Švajcarski nutricionista i poznati stručnjak Jirgr Hisli smatra da je srpski teniser i nekadašnji broj jedan u bijelom sportu Novak Đoković bolestan jer ima ortoreksiju i da hitno mora promijeniti način ishrane.

“On boluje od ortoreksije, koja dolazi od naizgled zdrave ishrane. I, upravo zbog toga, Novak nije svjestan posljedica koje je dugoročno ova dijeta ostavila na njega”, tvrdi Hisli.

On objašnjava da ova bolest čini da sportista osjeća sve veći umor, razvijaju se upale, alergije, a pada i imunitet.

“Ne znam kakve su njegove nuspojave, ali osobe koje boluju od toga sve su podložnije stresu, sve manje spavaju, a kasnije mogu spavati samo pomoćU lijekova.

Takve osobe znaju da izgube povezanost sa prijateljima, padnu u depresiju, pa čak imaju i suicidalne misli”, kaže Hisli.

Poznati švajcarski stručnjak, koji je vlasnik Instituta za nutricionističke dijagnoze, ističe da je Đoković “na dijeti koja podrazumijeva izbjegavanje šećera, ali, koliko god to djelovalo dobro, dugoročno je izuzetno štetno za organizam”.

“Sjećam se koliko sam mu se divio gledajući ga na terenu. Onda sam čuo za njegov plan da u potpunosti promijeni ishranu i odmah sam se zapitao koliko će izdržati. I, evo, već sad se vide posljedice”, navodi Hisli, a prenose portali.

Nezavisne/Poslovnidnevnik,ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)