Home / Vijesti / BiH / AVION KOMPANIJE WIZZ AIR VEČERAS PRVI PUT POLIJEĆE IZ TUZLE ZA BEČ-Karte dostupne online već od 39,99 KM

AVION KOMPANIJE WIZZ AIR VEČERAS PRVI PUT POLIJEĆE IZ TUZLE ZA BEČ-Karte dostupne online već od 39,99 KM

(Tuzla, 27. april 2018) – Avion kompanije Wizz Air, jedne od aviokompanija sa najbržom stopom rasta u Evropi i vodeći niskotarifni avioprijevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, večeras u 20 sati prvi put polijeće sa aerodroma u Tuzli ka Beču. Putnici će se ukrcati u jedan od novih i modernih aviona tipa Wizz Air A320 sa 180 sjedišta.

Glavni grad Austrije je idealna destinacija za putnike koji žele da otkriju barokne ulice i kraljevske palate. Bečka muzička i umjetnička remek-djela, zajedno sa kulturom kafana i dinamičnom i raznorodnom scenom, nude brojne načine za kvalitetno popunjavanje slobodnog vremena.

Wizz Air će na ovoj liniji saobraćati tri puta sedmično, ponedjeljkom, srijedom i petkom, i tako otvoriti nove mogućnosti za putnike iz Bosne i Hercegovine. Karte će biti dostupne online putem web stranice wizzair.com već od 39,99 KM.

O kompaniji Wizz Air

 

Wizz Air je najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi čija flota obuhvata 96 aviona tipa Airbus A320 i Airbus A321 i koja u ponudi ima preko 600 destinacija sa 28 aerodroma i povezuje 141 destinaciju u 44 zemlje. Wizz Air ima tim od preko 4.000 profesionalaca u oblasti vazduhoplovstva koji nude izvanrednu uslugu i veoma niske cijene karata i zahvaljujući tome je bio omiljeni izbor 29,6 miliona putnika u prethodnoj fiskalnoj godini zaključno sa martom 2018. Wizz Air je član Londonske berze pod skraćenicom WIZZ i uvršten je u Indekse FTSE 250 i FTSE All-Share. Wizz Air je registrovan u okviru programa Kontrole operativne bezbijednosti (IOSA) Međunarodne asocijacije aviokompanija (IATA), globalnog lidera u kontroli aviobezbijednosti. Kompanija je nedavno dobila nagradu Najbolja evropska aviokompanija u 2017. godini koju dodjeljuje Aviation 100, ugledna godišnja publikacija koja nagrađuje najistaknutije predstavnike avio-industrije. www.wizzair.com

 

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)