Home / Vijesti / BiH / FBiH i RS ne mogu da se dogovore o raspodjeli novca od putarina, ko zaslužuje više?

FBiH i RS ne mogu da se dogovore o raspodjeli novca od putarina, ko zaslužuje više?

“Za članove Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH UIO iz Republike Srpske, kao i za Vladu RS-a prihvatljivi su materijali koji je dostavio predsjedavajući UO UIO BiH Vjekoslav Bevanda za 29. sjednicu Upravnog odbora u vezi sa odlukom o raspodjeli prihoda od putarine i izvršenja presude Suda BiH po tužbi Republike Srpske, te smatramo da su postojali svi uslovi za donošenje odgovarajuće odluke”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva finansija Republike Srpske ističu da je sprovođenje sudskih odluka za Vladu Republike Srpske obavezujuće, a članovi UO UIO iz Republike Srpske su bili spremni da podrže prijedlog odluke koji je dostavila UIO.

“Kada je riječ o postizanju saglasnosti o oba pitanja, Ministarstvo finansija očekuje konstruktivan stav iz FBiH u UO UIO, kako se ne bi nastavila blokada sredstava namijenjenih za izgradnju puteva i auto-puteva”, dodaje se u saopštenju.

Sjednica UO UIO BiH, koja je bila zakazana za sutra u Mostaru, odgođena je do daljeg jer je predsjedavajući UO Vjekoslav Bevanda informisan da nema saglasnosti predstavnika entiteta o ključnim pitanjima, saopšteno je danas iz UIO.

SRNA/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)