Home / Ličnosti / POLA EVROPE PLAČE: Osvanula NEVJEROVATNA priča o Salahovom rodnom mjestu, djetinjstvu i mladim danima…

POLA EVROPE PLAČE: Osvanula NEVJEROVATNA priča o Salahovom rodnom mjestu, djetinjstvu i mladim danima…

Fudbaler koji je trenutno možda i najbolji na svetu, imao je teško detinjstvo i zahvaljujući neverovatnim naporima uspeo je da ostvari svoj san

Mohamed Salah je fudbaler o kome priča cela planeta! Egipćanin igra u životnoj formi i trenutno je možda i najbolji fudbaler sveta, ako računamo formu, golove i sve što prikazuje na terenu.

Na svojoj koži je to najbolje osetila Roma, njegov bivši klub iz kojeg je došao na Enfild. Postigao je dva gola i zabeležio dve asistencije, a da ga Klop nije izveo u 75. minutu pri rezultatu 5:0 za Liverpul, ko zna kakav bi tek debakl zabeležila Vučica, koja je na kraju bez Salaha na terenu u dresu Crvenih, uspela da koliko-toliko ublaži poraz i da ima nadu za revanš u Rimu.

Nakon majstorskih golova, Salah se izvinjavao svom bivšem klubu, koji je otkrio zašto je morao da ga proda Liverpulu prethodnog leta.

Egipćanin u svojoj zemlji ima status poput nekadašnjih faraona. Deca ga gledaju kao božanstvo, a nakon što je postao poznat u njegovom rodnom selu otvorena su tri kafića, samo da bi klinci zaluđeni fudbalom mogli da prate svog idola i njegove utakmice.

Salah je bio predodređen za uspeh, a teško detinjstvo i neverovatna želja da ostvari svoj san, svakodnevno odricanje samo da bi trenirao fudbal, dodatno ga je očvrsnulo i davalo mu je motivaciju za napredak.

Njegovo rodno mesto nalazi se čak četiri i po sata od glavnog grada Egipta – Kaira. Na početku karijere, Salah je morao da putuje čak 4 i po sati u jednom smeru da bi stigao na trening. U autobusu je bio i po 9 sati dnevno, presedao je po tri puta, vozio se po neravnim zemljanim putevima… Sve to jer je voleo fudbal i želeo da uspe.

U školu je išao samo u jutarnjim časovima, i samo je od 7 do 9 ujutru mogao da se posveti knjizi. Sve ostalo bilo je predodređeno fudbalu.

– Prvo sam igrao za klub koji je bio na pola sata od mog sela u Basjunu. Zatim sam potpisao za klub iz Tante, do kojeg sam putovao sat i po, a onda sam otišao u Kairo. Četiri i po sata vožnje u jednom smeru, isto toliko u drugom. Morao sam da izlazim iz škole ranije kako bih stigao na trening. Učio sam od 7 do 9 i to je to. Za taj raniji izlazak sam imao potvrdu iz kluba jer sam do 14 sati morao da budem u opremi, na treningu. Sada bi mi bilo jako teško da nisam postao fudbaler.

– Pet dana u nedelji, svake nedelje i meseca, tri-četiri godine sam tako živeo. Odlazio sam u 9 ujutro, oko 14 sati počinjao a u 6 uveče završiavao i onda se ponovo vraćao kući oko 10 uveče. Jedeš, spavaš i sutra sve ponovno iz početka. I nije to bio samo jedan autobus, često sam menjao 3, 4 i više autobusa kako bih stigao na odredište

– Bio sam mlad, želeo sam da postanem poseban, slavan, veliko ime u svetu fudbala. Počeo sam od nule, nisam imao ništa, bio sam 14-godišnjak sa snom. Nisam znao šta će biti, ali sam sve ovo jako želeo – otkrio je Salah nedavno u intervjuu za zvanični sajt Liverpula.

CA978201-CF5D-4221-8A7C-D39315F396EB

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)