Home / Ličnosti / REMETINEC SPREMAN : Ovo su novi dvori Ivice Todorića

REMETINEC SPREMAN : Ovo su novi dvori Ivice Todorića

Prvih nekoliko dana u istražnom zatvoru Gazda će provesti sam, a ako mu se boravak produlji, dobit će cimera ili cimere. S njima će dane provoditi u skučenoj ćeliji…

Ivica Todorić će se nakon boravka u najelitnijoj četvrti jednog od najskupljih gradova u svijetu vratiti doma.

No boravak u Kulmerovim dvorima zamijenit će u onima malo manje elegantnim – remetinečkim. Potonji su sagrađeni državnim novcem, a kako država tri puta okrene svaku kunu kad je riječ o zatvorenicima, pitanje komfora nije joj prioritetno. Tako će Gazda umjesto klime imati ventilator, a umjesto prostranog zahoda i kupaonice  s najfinijom talijanskom keramikom imat će znatno jeftiniju keramiku i osjetno manje prostora, o intimi da i ne govorimo.

 

Prostranoga kreveta u prostranoj spavaćoj sobi Todorić će se sjećati sa sjetom.

bandic | Autor: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

U Remetinečkim dvorima takvo nešto ne postoji. Prvih nekoliko dana u istražnom zatvoru Gazda će provesti sam, a ako mu se boravak produlji, dobit će cimera ili cimere. S njima će dane provoditi u skučenoj ćeliji . No “gepard iz Zmijavaca” zavidnu kondiciju moći će dva sata na dan održavatiuzatvorskom dvorištu.

Gazda se vraća…

Ivica Todorić je odigrao na krivu pravnu kartu. Da je pristao na izručenje Hrvatskoj, mogao se vrlo vjerojatno braniti sa slobode. Ovako će prije ili poslije završiti u višemjesečnom pritvoru u zagrebačkom Remetincu.

Sutkinja londonskog Westminster Magistrates Court Emma Arbuthnot odlučila je jučer da Ivica Todorić ipak bude izručen Hrvatskoj. Ustvrdila je da su slabi argumenti da se protiv njega vodi politički progon te kako vjeruje da će istraga brzo završiti.

– Nema prepreka za izručenje Hrvatskoj – rekla je Emma Arbuthnot, a Todorićeva supruga Vesna ostala je zapanjena. Gazda je bio miran.

Todorićevi britanski odvjetnici protivili su se izručenju zbog političkog progona, ali su tvrdili te i dalje tvrde da je hrvatsko pravosuđe toliko sporo da bi on mogao i godinama biti u Remetincu prije nego što počne suđenje. Londonski sud odbio je te argumente.

Štoviše, sutkinja je propitivala je li Todoriću određena premala jamčevina za boravak u Londonu od 100.000 funti. Na kraju je ipak odlučila ostaviti je na istom iznosu.

– Todoriću su svi računi blokirani, on nema ni za stan, novac mu posuđuju prijatelji – branili su Gazdu Todorića odvjetnici u sudnici.

N1, koji je pratio cijelo suđenje, objavio je da je obrana otkrila da su Todoriću ukupno u inozemstvu i Hrvatskoj blokirana čak 64,4 milijuna eura. Obrana tvrdi da ga financira supruga od prodaje kuće

EXCLUSIVE Ivica Todoric and his wife Vesna Todoric are seen arriving at Westminster Magistrates Court in London today. A judge ruled today that the Agrokor founder is to be extradited back to Croatia. | Autor: Vantagenews.com/PIXSELLIma priliku za žalbe

Todorić još ima priliku za žalbe u roku sedam dana, pa zatim na dopunu. Kako je rekla njegova odvjetnica Jadranka Sloković, vjerojatno će ići i na visoki sud, pa bi sve moglo potrajati od tri do šest mjeseci. I to ako mu sve žalbe ne prođu i na kraju bude izručen Hrvatskoj.

Ako bi viši sud usvojio žalbu, on ostaje u Londonu. Dok traje žalbeni postupak, Todoriću je sutkinja pooštrila uvjete boravka u britanskoj prijestolnici. Morat će se javljati baš svaki dan u policiju umjesto svaki drugi dan. Osim toga, morat će biti na svojoj kućnoj adresi svaki dan od 21 sat. Sve kako bi se spriječila mogućnost bijega. Todorić je u tom slučaju još dobro prošao jer mu je sutkinja mogla odrediti i ostanak u pritvoru.

 

 

 

 

(24sata/SB/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)