Home / Ličnosti / OVO DO SADA NIJE VIĐENO: Umjesto skupocjenog MOBITELA dobio gomilu PLASTIKE… Ali ono što je uslijedilo je kao u filmovima!

OVO DO SADA NIJE VIĐENO: Umjesto skupocjenog MOBITELA dobio gomilu PLASTIKE… Ali ono što je uslijedilo je kao u filmovima!

Međutim, da nešto nije u redu posumnjao je kada je otišao u poštu da podigne paket sa telefonom. Navodi o pošiljaocu na propratnici nisu odgovarali podacima koje mu je prodavac rekao

Milan M. (35), službenik iz Aleksinca, umalo je ostao bez 30.000 dinara, koliko ga je koštala kupovina mobilnog telefona preko interneta, a umesto kojeg je dobio gomilu plastike! Srećom je prevaru brzo uočio i prijavio policiji, koja je u pošti zaustavila da uplaćeni novac stigne do prodavca prevaranta.

Na sajtu “Kupujem prodajem” naručio je telefon “samsung galaksi A8” od 280 evra, koji inače košta oko 400. Kako kaže Milan, niža cena mu nije bila sumnjiva jer je pomislio da čoveku trebaju pare, pa prodaje jeftinije telefon.

Posumnjao u prevaru

– Pisalo je da je pošiljalac iz Beograda, a meni je pričao da je iz drugog mesta. Zato sam brzo otišao kući i otvorio paket. Kada sam otvorio kutiju… šok! Umesto telefona, unutra je bilo nešto što je podsećalo na telefon. Komadi plastike bili su umotani lepljivom trakom da bi izgledalo kao da je to telefon. Kad sam došao do kraja našao sam neki predmet napravljen od plastike i metala koji je samo otprilike odgovarao dimenzijama telefonskog aparata.

– Smrklo mi se pred očima kada sam shvatio da sam prevaren. Nisam časio ni časa, već sam otišao u policiju i prijavio šta se desilo. Oni su odmah pozvali poštu i zatražili da se obustavi isporuka novca koju sam na pošti malo pre toga uplatio – opisuje prevaru Milan za Informer.

Prevareni Milan odmah je pozvao navodnog prodavca, ali na njegov broj telefona više se niko nije javljao.

– Nadam se da će ga policija uhvatiti, da neko ne prođe gore nego ja. Imao sam mnogo sreće što sam odmah otvorio paket i što je policija brzo reagovala, inače svoje pare više nikad ne bi video – zaključuje Milan.

– Na sajtu je bila samo fotografija kutije tog telefona i slušalice. Pretpostavljao sam da je telefon u kutiji, a najverovatnije je da je on od nekog samo uzeo kutiju da bi varao ljude – zaključio je ovaj Aleksinčanin.
Telegraf.rs

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)