Home / Kompanije i Tenderi / Domaće kompanije / PREVENT PRIPREMA TUŽBU PROTIV VOLKSWAGENA: Smatraju da su oštećeni za dvije milijarde eura
nanng

PREVENT PRIPREMA TUŽBU PROTIV VOLKSWAGENA: Smatraju da su oštećeni za dvije milijarde eura

Nakon što je spor zbog otkazanih ugovora eskalirao, Prevent priprema tužbu protiv Volkswagena vrijednu milijarde, izvijestio je “Süddeutsche Zeitung” u izdanju za ponedjeljak.

Glasnogovornik Preventa potvrdio je njemačkom listu da će tužba biti podnesena čim bude kompletirana.

Ljudi iz industrije govore da je riječ o šteti koja se procjenjuje na dvije milijarde eura, ali tačna visina još nije određena, kazao je glasnogovornik Preventa.

– Jedno je jasno, tužba će biti izražena u milijardama – dodao je glasnogovornik, javlja Indikator.ba.

Dodatno, bit će podnesena kaznena prijava za “prevaru”, jer VW nikad nije namjeravao ispoštovati ugovor sa Preventovim kompanijama.

U VW-u su, međutim, stava da ne postoji “prevara”.

– Obavijestili smo Prevent grupu od početka kako smatramo da je sporazum kompenzacijski. Stoga, ne postoji obmanjujuća prevara – kažu u VW-u.

Spor između Preventa i VW eskalirao je nakon što je Volkswagen (VW) krajem marta bez prethodne najave otkazao ugovore s Preventovim firmama kćerkama ES Automobilguss GmbH u Schönheideu, Car Trim GmbH u Plauenu, te Foamtec u Stendalu, a prema najnovijim informacijama krajem prošle sedmice djelomično je zaustavljena proizvodnja u Halberg Guss livnici u Leipzigu i Saarbrückenu koju je Prevent nedavno preuzeo.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

660x388

ZA OVAKO NEŠTO NIKAD NISMO ČULI! Majka podvodila sina (2) i ćerku (1) dečku i njegovim prijateljima!

Američka javnost je ostala u šoku nakon što je policija uhapsila par koji se sumnjiči …

Loading...