Home / Vijesti / Regija / RATNOHUŠKAČKE IZJAVE SRPSKOG MINISTRA ODBRANE: „Stižu još četiri borbena aviona i nekoliko jurišnih helikoptera, a tu su i naše samohodne haubice “nora 552”…

RATNOHUŠKAČKE IZJAVE SRPSKOG MINISTRA ODBRANE: „Stižu još četiri borbena aviona i nekoliko jurišnih helikoptera, a tu su i naše samohodne haubice “nora 552”…

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je da je Bjelorusija poklonila Srbiji četiri „miga-29” koji će biti remontovani i modernizovani po istom modelu kao i šest aviona dobijenih od Ruske Federacije

 – Kao epilog dogovora predsednika Vučića i predsednika Lukašenka, Belorusija nam je donirala avione i veoma smo zahvalni zbog toga – rekao je Vulin u intervjuu za današnju “Politiku”, povodom Dana vojske Srbije.Prema njegovim riječima, do idućeg Dana vojske, Srbija će imati  eskadrilu modernizovanih “migova-29”, stići će prvi helikopteri “H-145M” i  “Mi-35”, kao i brojno naoružanje iz domaće proizvodnje.

Vulin dodaje i da se samohodne haubice “nora 552” nalaze u završnoj fazi ispitivanja u Tehničkom opitnom centru i da očekuje veoma brzo njihov prijem u naoružanje srpske vojske.

Govoreći o izvozu naoružanja, srpski ministar kaže da je od prvog januara do danas zaključeno 718 miliona dolara ugovorenih poslova.

– To govori da je naša odbrambena industrija veoma uspešna i da su naši proizvodi veoma traženi na svim tržištima, bilo da je reč o arapskim zemlja, zemljama članicama EU pa i brojnim članicama NATO, ali i članicama ODKB – rekao je Vulin.

Ministar odbrane je naveo da postoje pokušaji ugrožavanja vazdušnog prostora Srbije i da su oni prepoznati i spriječeni.

– Ništa ne može da uđe u naš prostor a da mi to ne primetimo i u skladu sa procenjenim stepenom opasnosti reagujemo – rekao je on.

Na pitanje da li po procjeni Ministarstva odbrane, postoji rizik od pogoršanja bezbjednosne situacije na KiM i u Kopnenoj zoni bezbjednosti, Vulin kaže da vojska čuva mir i sigurnost svakog građanina, ali da uvijek postoji rizik.

– Budno pratimo svaki pokušaj destabilizacije Kosova i Metohije a posebno pokušaj preuzimanja severa pokrajine silom – zaključio je Vulin svoju, po kriterijima Milorada Dodika, ratnohuškačku besjedu, koju, naravno, predsjednik RS-a neće osuditi kao što je osudio rad namjenske industrije Federacije BiH.

 

(S.B. /Agencije/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)