Home / Vijesti / BiH / PRETUČEN ASIM KAMBER: Predsjednik lokalnog Općinskog odbora SDA napadnut u Sanskom Mostu, napadač uhapšen

PRETUČEN ASIM KAMBER: Predsjednik lokalnog Općinskog odbora SDA napadnut u Sanskom Mostu, napadač uhapšen

U centru Sanskog Mosta sinoć je pretučen federalni zastupnik i predsjednik lokalnog Općinskog odbora SDA Asim Kamber

Kako su potvrdili u policiji USK, Kambera je pretukao mlađi muškarac. Policiju su obavijestili građani koji su svjedočili napadu na Kambera.

Glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić izjavila je da je “A. K. parkirao automobil u gradu, nakon čega mu je prišao M. S. (1997) te fizički nasrnuo na njega, udarivši ga nekoliko puta po glavi i tijelu”.

Napadač je potom pobjegao, a Kamberu je ljekarska pomoć pružena najprije u Domu zdravlja, a potom je primljen na Odjel hirurgije bolnice u Prijedoru, gdje je zadržan na liječenju.

Napadač se sinoć predao policiji, te je uhapšen, a istragu o slučaju vodi Tužilaštvo USK. M. S. se na teret stavlja nasilničko ponašanje.

Lokalni portali pišu da je napadač student iz Sanskog Mosta Mujo Sinanović, a nezvanično je do incidenta došlo kada je prišao Kamberu i pitao ga zašto preko vijećnika SDA opstruira izgradnju objekta njegovog oca u centru grada. O ovom slučaju navodno je upoznat i vrh SDA u Sarajevu.

SlobodnaBosna/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Sedina Muhibić, dijete SOS dječijeg sela, napadnuta zbog jakne s kockicama

Životna priča mlade Sedine Muhibić koju je prošle godine ispričala za Radiosarajevo.ba može poslužiti kao …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)