Home / Vijesti / BiH / Selimović: Za SBF 2018. prijavljeno oko 200 projekta, većina iz oblasti turizma

Selimović: Za SBF 2018. prijavljeno oko 200 projekta, većina iz oblasti turizma

Dodao je da je većina prijavljenih projekata iz oblasti turizma, a ima ih i iz energetike, informacionih tehnologija, infrastrukture, poljoprivrede, nekretnina i drugih oblasti.

“Ove godine je uvedena i online platforma na kojoj učesnici foruma mogu sami kreirati svoje profile i predstaviti svoje poslovne ideje”, rekao je Selimović.

Naveo je da ove godine učesnici iz oblasti politike i privrede dolaze sa svih kontinenata, među kojima su delegacije iz Indonezije, Malezije, Bahreina, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Omana, Saudijske Arabije, Kuvajta, Turske, iz zemalja regiona, te iz Evropske unije.

“Od najznačajnih potencijalnih investitora učešće su potvrdili investicioni fond Kazan iz Malezije, Državni fond rezervi Sultanata Oman, Državni investicioni fond SAGIA iz Saudijske Arabije, delegacija klijenata Abu Dabi Islamic banke, te još neki koji ne žele da budu javno eksponirani”, precizirao je Selimović.

Istakao je da će na forumu biti održan panel “Diaspora, Sports, Arts, Culture & Creative Industry – Transforming Emotions into Investments” na kojem će dijaspora, sport, kultura, umjetnost i kreativna industrija biti razmatrani u kontekstu ekonomskog rasta i razvoja regiona.

Također, Selimović je kazao da će okrugli sto koji je zakazan za drugi dan Foruma okupiti i poznata sportska imena, među kojima su bivši svjetski prvak u boksu Adnan Ćatić alias Felix Sturm, aktuelni selektor “A” reprezentacije BiH Robert Prosinečki i nekadašnji proslavljeni igrač i fudbalski trener Faruk Hadžibegić.

“Ove godine će prvi put biti održana posebna sesija posvećena ženskom poduzetništvu i njegovoj ulozi u razvoju društva, na kojoj će biti predstavljene upješne žene iz BiH, regiona i svijeta”, naglasio je Selimović.

Mađu najvećim uspjesima dosadašnjih Sarajevo Business Foruma naveo je tursku kreditnu liniju od 300 miliona KM koja je plasirana putem Ziraat banke i BBI banke, uvođenje avio linija Fly Dubai sa Sarajevom, Podgoricom i Zagrebom, kao i osnivanje fonda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata od 100 miliona dolara za razvoj poljoprivrede u regionu.

Investicijska konferencija Sarajevo Business Forum 2018 bit će održana 25.i 26. aprila u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Klix.ba/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)