Home / Ličnosti / PRERANA SMRT ŠOKIRALA MUZIČKI SVIJET: Preminuo jedan od najpoznatijih DJ-jeva, ovo su njegovi najpopularniji HITOVI (VIDEO)

PRERANA SMRT ŠOKIRALA MUZIČKI SVIJET: Preminuo jedan od najpoznatijih DJ-jeva, ovo su njegovi najpopularniji HITOVI (VIDEO)

Pjesma s kojom se proslavio bila je “Wake Me Up” koja na YouTubeu ima skoro 1,5 milijardi pregleda.

Prerana smrt švedskog producenta DJ Aviciija šokirala je javnost, a porodica je zamolila da poštuju njihovu privatnost u teškim trenucima. Autor brojnih hitova elektronske muzike preminuo je u Omanu u 28. godini, a sarađivao je sa mnogim zvijezdama poput Madonne i Coldplaya.  Pjesma s kojom se proslavio bila je “Wake Me Up” koja na YouTubeu ima skoro 1,5 milijardi pregleda.

Među najpopularnijim je i “Hey Brother”, objavljena prije četiri godine, dok su na listi najslušanijih i one nastale prošle godine, a prednjači “Without You”, saradnja sa Sandrom Cavazzom i “Lonely Together” sa Ritom Orom.

Zanimljive melodije i spotove Avicii je fanovima ponudio i s pjesmom “Waiting For Love” i “The Nights”.

Mladić pravog imena Tim Bergling rođen je 1989. godine u Štokholmu, a imao je dvije nominacije za nagradu Grammy, prvu za saradnju sa Davidom Guettom 2012. godine, a drugu za pjesmu “Levels” 2013.

Među njegovim poznatim pjesmama su i “I Could Be the One” sa Nickyjem Romerom, “You Make ME”, “X You”, “Addicted to You”, “The Days”, “Lonely Together” i druge.

Njegov debitantski album “True” objavljen je 2013. godine i naišao je na pozitivne kritike, a pojedine pjesme zasjele su na vrhove top listi u Australiji, Švedskoj, Danskoj i SAD-u. U augustu 2017. objavio je EP nazvan “Avici (01)”.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)