Home / Ličnosti / ČITAV SVIJET MU SE DIVI, ALI ŠVEĐANI NE ŽELE IBRAHIMOVIĆA: “Ne treba nam Zlatan, bez njega igramo kao tim”

ČITAV SVIJET MU SE DIVI, ALI ŠVEĐANI NE ŽELE IBRAHIMOVIĆA: “Ne treba nam Zlatan, bez njega igramo kao tim”

Posljednjih sedmica Zlatan Ibrahimović zabavlja nogometni svijet najavom kako bi mogao nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Brojni fanovi širom svijeta prihvatili su takvu ideju jer, kako Ibra sam kaže, “šta je SP bez Zlatana”. No, u Švedskoj ima onih koji nisu oduševljeni.

Golman Švedske Karl-Johan Johnsson vjeruje da bi Ibrahimovićev povratak narušio trenutnu hemiju u ekipi, koja se na SP plasirala povijesnim izbacivanjem Italije u dodatnim kvalifikacijama.

“Uspjeli smo se plasirati na SP i bez njega, pa mislim da možemo i dobro igrati u Rusiji bez njega. Ali odluka je na treneru, ovisi o tome želi li ga povesti. Siguran sam da će, ako nam se pridruži, igrati dobro”, rekao je Johnsson dodavši:

“Kao tim, igramo kao kolektiv, svi igrači zajedno. Sa Zlatanom, kao igračem koji je individualac, igra se vrti oko njega. No, bez njega igramo više kao tim.”

“Drugačiji je stil igre kada u ekipi imate igrače kao što su Zlatan, Cristiano Ronaldo ili Messi, jer oni su igrači vrhunske klase. Morate iskoristiti te igrače i igrati na poseban način kako biste pobijedili. Ne znam želi li naš selektor tako veliku promjenu, jer će morati promijeniti cijeli svoj sistem i način na koji želi da igramo”, rekao je Johnsson.

Švedski štab do sada je bio hladan na Zlatanove najave, no selektor, koji ga je već zvao na razgovor na tu temu, mogao bi promijeniti mišljenje nakon što je Ibrahimović oduševio golovima u prvim nastupima za LA Galaxy ovog proljeća.

SB/Poslovnidnevnik.ba

 

 

(Index.hr/SB)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)