Home / After Work / LifeStyle / SAZNAJTE O-Pet neobičnih činjenica o parfemima

SAZNAJTE O-Pet neobičnih činjenica o parfemima

Cvijetni, voćni, slatkasti, zavodljivi ili romantični… Pakovani u elegantnim bočicama, najbolji su dodatak ličnosti svake žene, ali samo ako znate da ih izaberete i pravilno nosite

Ovo su neke činjenice koje možda niste znali o parfemima…

Razlika između toaletne vode i parfema

Sve mirise nazivate parfemima? Zapravo, veliki broj mirisa koje kupujemo u parfimerijama dolazi u obliku toaletne vode. Neki proizvođači izbacuju i parfem i toaletnu vodu istog mirisa, a neki u toaletne vode ubacuju drugačije sastojke pa miris može i da se razlikuje. Nekome toaletna voda više odgovara upravo zbog prozračnosti i prijatnog mirisa, dok parfemi onima sa osjetljivijim nosem mogu da budu preintenzivni.

Muški mirisi prave se u obliku toaletne vode

Čak i oni jaki i slatkasti mirisi uglavnom su toaletne vode. Na našem tržištu prodaje se samo mali broj parfema za muškarce.

Miris ne treba nanositi na unutrašnju stranu zgloba

Popularni „trik“ prskanja mirisa na unutrašnju stranu zgloba i zatim trljanja ruke o ruku zapravo je velika greška. Tim postupkom moguće je promijeniti miris, pa nećete moći zaista da ocijenite da li vam on odgovara ili ne. Poprskajte ga na ruku, pričekajte desetak sekundi i zatim pomirišite.

Parfem ne bi trebalo nanositi na kosu

Čest savjet iz ženskih časopisa trebalo bi izbjegavati. U redu je, naprimjer, prije važnog sastanka, poprskati malo parfema po kosi, ali ako to radite svakodnevno – kosa će vam se isušiti, a nema potrebe za time. Radije odaberite neki mirisni regenerator.

Parfem kao navika

Vaše kolege se „guše“ kada uđete u prostoriju, a vi ponosno nanosite još jedan sloj parfema jer mislite da se više ne osjeti? Zaista je moguće navići se na miris koji često nosite, ali to ne znači da treba stalno da ga obnavljate. I dalje su dovoljne iste količine koje ste nanosili i kad ste ga kupili.

(Parfemi-online.com/SB/Poslovnidnevnik.ba)

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)