Home / Ličnosti / Ratko Mladić nije pušten na liječenje u Srbiju, odluka tajna

Ratko Mladić nije pušten na liječenje u Srbiju, odluka tajna

Mehanizam za međunarodne krivične sudove u Hagu odbio je da pusti osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića na privremenu slobodu radi liječenja u Srbiji, a sadržaj odluke označen je kao tajna, rekao je njegov sin Darko Mladić.

On je ocijenio da je to Hag učinio da bi sakrili od javnosti kako “krše prava na liječenje i život, kao i da se ne bi vidjelo da su odbili da ga puste na liječenje bez ikakvog osnova”.

“Proglasili su je tajnom da mi sad ne bismo mogli da je komentarišemo, jer ako bilo šta o sadržaju odluke kažemo, snosit ćemo posljedice”, rekao je Darko Mladić za beogradske “Večernje novosti”.

On je istakao da nema nijednog razloga da ta odluka bude tajna, osim ako se nešto krije, i podsjetio da je, kada su odbili da ga puste na liječenje u Rusiju, ta odluka javno objavljena.

Darko Mladić kaže da je nejasno kako su mogli da odbiju zahtjev odbrane, jer se “iz svih podnesaka predatih sudu “jasno vidi da su doktori i službenici sekretarijata lagali o skoro svemu u vezi sa zdravljem Ratka Mladića”.

On navodi da se iz svih dokumenata koje je podnijela odbrana jasno vidi da ljekari u Holandiji nisu Mladiću pružili dobro liječenje.

Darko Mladić najavio je da će odbrana tražiti da sudsko vijeće preispita tu odluku i da objelodani na šta su se pozivali kada su je donijeli.

Cafe/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Pacijenti u FBiH zabrinuti zbog nestašice citostatika

S nestašicom citostatika i pratećih lijekova za lakše podnošenje hemoteraopija, onkološki pacijenti u BiH suočavaju …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)