Home / Ličnosti / SLUŽBENO: NIKO KOVAČ PREUZIMA BAYERN Bavarski velikan objavio vijest

SLUŽBENO: NIKO KOVAČ PREUZIMA BAYERN Bavarski velikan objavio vijest

NIKO KOVAČ (46), aktualni trener Eintrachta, nakon samo pet godina samostalnog rada na klupi ostvario je krunu karijere. Od 1. srpnja je trener minhenskog Bayerna, najvećeg njemačkog i jednog od najvećih klubova svijeta.

Vijest je službeno objavio Bayern, par minuta prije nego što ga je ždrijeb polufinala Lige prvaka spojio s Realom.
“Niko Kovač bit će od 1. srpnja 2018. novi trener Bayerna. Jučer smo dogovorili detalje trogodišnjeg ugovora”, navijačima je na klupskoj televiziji otkrio sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Braco iz Jablanice tako je za novog trenera doveo “zemljaka”, jer Kovač, koji je rođen u Berlinu, porijeklom je Livnjak. Novi Bayernov trener šest godina je stariji od čovjeka koji će mu biti nadređen, ali Salihamidžić i Kovač imali su sličan igrački put. Ime su stvorili u HSV-u, nakon čega su dosegli vrhunac u njemačkom nogometu kada su dobili poziv Bayerna. Salihamidžić je ostavio daleko dublji trag od njih dvojice, jer tamo je igrao devet godina, dok se Kovač u Munchenu zadržao samo dvije. Ali u tom razdoblju (2001. – 2003.) bio je suigrač čovjeka s kojim je sada dogovarao preuzimanje klupe Bayerna.

Nakon što je Salihamidžić objavio vijest, slijedilo je i službeno priopćenje Bayerna o novom treneru: “Niko Kovač je od početka sezone 2018/19 novi trener Bayerna. Njemački rekorder po broju naslova i 46-godišnji trener dogovorili su trogodišnji ugovor od 1. srpnja 2017. do 30. lipnja 2021. Kovač, trenutno trener bundesligaša Eintrachta, sa sobom iz Frankfurta kao pomoćnika dovodi brata Roberta.

Jako smo sretni da smo sretni što smo doveli Niko Kovača kao novog trenera. To je velika pobjeda Bayerna. Niko je bio igrač ovog kluba, jako dobro zna njegovo osoblje, strukturu i DNA. Uvjereni smo da je pravi trener za Bayernovu budućnost.
Bivši hrvatski reprezentativac i izbornik, bio je igrač Bayerna. Za klub je od 2001. do 2003. odigrao 34 utakmice u Bundesligi i postigao tri gola. U to vrijeme u Bayernu je bio i njegov brat Robert, a zajedno su osvojili klupsko SP 2001. i njemačko prvenstvo 2002.”
Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)