Home / Ličnosti / Lepa Brena na sudu zbog duga od 40.000 eura

Lepa Brena na sudu zbog duga od 40.000 eura

Lepa Brena dobila je spor na sudu koji je pokrenut zbog neizmirenih dugova prema pjevačici nakon koncerta održanog u Hrvatskoj 2009. godine. Gospođa Tanja Bičić-Ganić iz Pule joj mora isplatiti novac.

Problem je nastao prije devet godina, kada je Lepa Brena zakazala i održala koncert u Zagrebu. Prvi dogovor je bio da je cijena nastupa 100.000 eura. Breni je isplaćeno oko 70.000, a ostatak nikada nije došao do nje. Gospođa Ganić, koja je vlasnica firme koja je organizirala koncert, sada joj mora isplatiti blizu 40.000, računajući i kamate na kašnjenje, prenosi “Glas Istre”.
Vlasnica firme tvrdi da do isplate ostatka nije došlo, jer je pala prodaja karata nakon što je procurila fotografija na kojoj je Brena u srpskoj uniformi. Pjevačica je istakla da je riječ o izmišljotinama i da je njena odjeća bila “ona za safari”.

Brena je profesionalno ispunila sve obaveze koje su bile pred njom i napravila sjajan koncert. Iako je nakon neisplaćivanja poslala opomenu, ostatak sredstava nikad nije uplaćen.

Ovaj koncert je bio njen prvi nastup u Hrvatskoj nakon nemilih ratnih godina koje su potresle staru Jugoslaviju.

(Avaz)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)