Home / After Work / KLADIMO SE DA NIKADA NEĆETE POGODITI: Znate li čemu služi MALI DŽEP na trapericama?

KLADIMO SE DA NIKADA NEĆETE POGODITI: Znate li čemu služi MALI DŽEP na trapericama?

Džepovi su često nesavršeni dio u modnoj industriji, osobito oni plitki koji baš ničemu ne služe.Traperice su klasik nad klasicima, svi imamo nekoliko komada u ormaru, a jedan od njihovih sastavnih diejlova, bez kojih su naprosto nezamislive, jeste mali džep. No, jeste li se ikada zapitali koja je njegova prvotna funkcija i zašto se nalazi baš tu?

To je posebno vidljivo u ženskoj modi, gdje se često stvaraju lažni džepovi na hlačama, kaputima i košuljama. Džepovi na trapericama su prilično standardni i jednako izgledaju kod muškaraca i žena. Imaju dva stražnja džepa, dva prednja i jedan mali koji se nalazi unutar jednog od prednjih džepova.

No rijetki znaju koja je njegova svrha.

Šta u njega stane?
Premalen je za kovanice, a i izumljen je puno prije faze mobitela. Na Quora forumu, stručnjaci za tekstil pokušali su naći odgovor na ovo vječno pitanje, a jedna od korisnica – Renata Janoskova, citirala je Levisa Straussa, ikonu američkih traperica, tvrdeći da je on otkrio odgovor.

Naime, ona je napisala da je mali prednji džep napravljen za džepni sat, jer je dovoljno malen da on stane unutra. Navodno je Levis počeo raditi te džepove 1800-ih godina kako bi kauboji u njih mogli spremati džepne satove, da se ne razbiju, piše Independent.

Iz Levi’sa kažu da da je ovaj džepić inicijalno predviđen za muški džepni sat, iako se s vremenom njegova uloga proširila.

“Prve traperice imale su četiri džepa, jedan na stražnjem dijelu, dva s prednje strane i jedan mali, predviđen za džepni sat. S vremenom je postao zanimljiv i za čuvanje kondoma, kovanica, karti za javni prijevoz, ulaznica za koncerte…”, objašnjavaju iz Levi’sa.

Mali džep na trapericama rođen je davne 1879. godine, kada su stvorene prve Levi’s traperice.

Kroner/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)