Home / Vijesti / Svijet / RUSIJA TVRDI: Iza napada na sirijsku bazu STOJI IZRAEL!

RUSIJA TVRDI: Iza napada na sirijsku bazu STOJI IZRAEL!

Ruska vojska saopštila je danas da su dva izraelska aviona F-15 izvela napad na sirijsku vazduhoplovnu bazu u provinciji Homs

 Rusko ministarstvo spoljnih poslova navelo je da su izraleski avioni izveli napad, u kojem je 14 ljudi poginulo, iz libanskog vazdušnog prostora i da je sirijski protivraketni sistem oborio pet od osam ispaljenih raketa, prenela je agencija Rojters.

Portparol izraelske vojske nije želeo, zasad, da komentariše te tvrdnje.

U napadu na vazduhoplovnu bazu sirijskog Ratnog vazduhoplovstva, T4, u sirijskoj provinciji Homs poginulo je 14 osoba, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

Prema riječima direktora tog posmatračkog tijela Ramija Abdurahmana, većina poginulih u napadu na vazduhoplovnu bazu bili su Iranci ili pripadnici grupa koje podržava Iran.

U pitanju je “vrlo vjerovatno američka agresija”, međutim, američki zvaničnici su saopštili da SAD nisu izvršile nikakve vazdušne udare na Siriju, navela je AP.

Napad na bazu u provinciji Homs izveden je nakon navodnog napada hemijskim oružjem u subotu na grad Dumu u istočnoj Guti, koji kontrolišu pobunjenici i u kome je poginulo je najmanje 40 osoba.

Informer/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)