Home / Vijesti / BiH / PRVI “RADNI DAN” TREBEVIĆKE ŽIČARE: Prodato više od 5.000 karata!

PRVI “RADNI DAN” TREBEVIĆKE ŽIČARE: Prodato više od 5.000 karata!

Obnovljena Trebevićka žičara danas je završila prvi poslovni dan tokom kojeg je (od 9 do 18 sati) prodala nešto više od 5.000 uglavnom povratnih karata. Kako cijena jedne povratne karte iznosi 6 KM, to znači da je ostvaren promet od oko 30.000 KM.

Naravno, ukupan broj putnika bio je znatno veći, (djeca do 7 godina ne plaćaju vožnju) i prema najgrubljim procjenama premašio je 8.000.

U projekcijama Ekonomskog instituta Sarajevo, koji je radio ekonomsku kalkulaciju poslovanja, prag rentabilnosti Trebevićke žičare iznosi oko 300.000 putnika godišnje.

Inače, predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Sarajevo Asim Sarajlić, u ime Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, uputio je danas čestitku gradonačelniku grada Sarajeva Abdulahu Skaki povodom otvaranja Trebevićke žičare.

– Jučerašnjim otvaranjem ponudili ste novi životni prostor za sve građane Bosne i Hercegovine. Sve ono što je ideja i želja SDA sklopili ste u djela. Za nas sve Trebevićka žičara je simbol novog početka i putokaz naših nastojanja. Mnogi od nas su sudionici vremena kada smo na istim obroncima branili svoju zemlju i Sarajevo. Šesti april 2018. ostat će upamćen kao dan koji će voditi nove generacije pravcima ispravnih vrijednosti. SDA je ponosna jer njeni mladi kadrovi pretvaraju davno uspostavljene vizije u djela koja su vidljiva svakom pojedincu. Vama lično i Vašim suradnicima želimo puno uspjeha u daljnjem radu – stoji u čestitki upućenoj gradonačelniku Skaki, saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)