Home / Vijesti / BiH / Pasarela Zalik: Mostar za dva mjeseca dobija sjeverni ulaz u grad nalik na Stari most
pasarela

Pasarela Zalik: Mostar za dva mjeseca dobija sjeverni ulaz u grad nalik na Stari most

Projekt je to vrijednosti od 650 hiljada KM, a ima i važnu upotrebnu vrijednost kao siguran prelazak pješaka, a prije svega učenika, preko četiri trake ceste iz naselja Zalik do istoimene osnovne škole.

“Pasarela je široka 51 metar, a sam luk je širine 32, dok je visok 13,8 metara. Projektovali su ga inžinjeri Mirza Šahović i Adnan Balavac, a objekt ima višestruku funkciju. Želja je bila naći način kako će djeca iz naselja Zalik moći sigurno stići na drugu stranu ulice koja ima četiri trake” kaže nam Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara.

Sve će biti izvedeno na bazi rampi te će osim za pješake pasarela biti pogodna za bicikliste, rolere i druge korisnike, a na nju će se nastavljati planirane biciklističke staze.

“Cijela investicija je izuzetno značajna, posebno kada je poznato da se na platou iznad Sjevernog logora po regulacijskom planu planira graditi niz stambenih naselja. Pasarela je zbog svog položaja na sjevernom ulazu u Mostar izvedena tako da ima i estetski, ali i simbolički značaj. Izgledom će podsjećati na luk Starog mosta”, kazao je Bubalo.

Klix.ba/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

ivana95_660x388

TRAMPOVA BIVŠA ŽENA OTKRILA PIKANTNE DETALJE! Ivana Tramp: Donald je briljantan, ALI NIKAD NIJE BRINUO O DECI!

Ivana Tramp, bivša supruga američkog predsednika Donalda, koja je u Zagrebu promovisala svoju knjigu “Vaspitanje …

Loading...