Home / Vijesti / Svijet / Odzvonilo telefonima na koncertima

Odzvonilo telefonima na koncertima

Sve učestalija potreba ljudi da na koncertima fotografišu ili snimaju gotovo cijeli nastup počela je obesmišljavati same nastupe, ali i smetati ljudima koji ih izvode.

Iz tog razloga nekadašnji frontmen bendova “White Stripes” i “The Racounters” Džek Vajt zabranio je upotrebu mobilnih telefona na svojim koncertima.

Ovu zabranu Vajt je isprobao na nastupima u SAD, a sada se sprema da s novim materijalom nastupa u Velikoj Britaniji.

Na Vajtovom zvaničnom sajtu se navodi da će svaki posjetilac koncerta dobiti svojevrsni sef za mobilni telefon, koji može da se otključa samo izvan dvorane.

“Nikakvi uređaji za fotografisanje i snimanje video i audio sadržaja nisu dozvoljeni. Mislimo da ćete uživati u tome da ne gledate u svoje telefone neko vrijeme i iskusite muziku i našu ljubav prema njoj uživo”, navodi se u objavi.

Svi oni koji žele da objave nešto na društvenim mrežama mogu slobodno da preuzmu sadržaj sa sajta zvaničnog fotografa koncerta.

Džek Vajt je više puta kritikovao ljude koji na koncertima samo gledaju u svoje mobilne telefone.

“Nastupati pred ljudima koji ne mogu ni da aplaudiraju poslije pjesme, jer u rukama imaju tu stvar kojom se dopisuju s nekim, a u drugoj ruci vjerovatno piće, je gubljenje vremena”, rekao je Vajt.

On je dodao da neki muzičari možda ne razmišljaju o tim stvarima, ali da on voli dopustiti publici da mu kaže šta da radi na koncertu, čak i da kreiraju njegovu setlistu.

“Ukoliko mi ne mogu uzvratiti energiju koju ja šaljem, možda samo gubim vrijeme”, kazao je Vajt.

(Nezavisne)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)