Home / Ličnosti / MEDIJI PIŠU O HODŽI JUTJUBERU IZ BIH: POGLEDAJTE ŠTA SU SVE NAPISALI ZA NJEGA I NJEGOV “MUSLI MAN” CRTANI

MEDIJI PIŠU O HODŽI JUTJUBERU IZ BIH: POGLEDAJTE ŠTA SU SVE NAPISALI ZA NJEGA I NJEGOV “MUSLI MAN” CRTANI

Duži niz godina je poznat po medijskom radu, posebno je aktivan na Jutjubu gde njegov kanal Altruist Arts privlači veliku pažnju

Eldar Tutnić iz Zenice je najpopularniji Jutjuber sa područja Balkana koji objavljuje islamske edukativne sadržaje.

Završio je Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku i diplomirao je na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici na Odseku za islamsku veronauku.

Izdao je nekoliko knjiga iz oblasti islamistike. Profesionalno je angažovan kao imam u džematu Donja Golubinja (MIZ Žepče).

Studirao je i na Fakultetu Islamskih nauka u Sarajevu, a pohađa Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, smer Islamsko bankarstvo.

Pored toga što je je imam u Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, on je takođe i trener u Karate klubu Gard.

 

Prema informacijama sa njegovog Fejsbuk profila, on je veliki zaljubljenik u arapski jezik, islamistiku, istoriju i psihologiju. Do sada je izdao i nekoliko knjiga.

Duži niz godina je poznat po medijskom radu, posebno je aktivan na Jutjubu gde njegov kanal Altruist Arts privlači veliku pažnju.

 

Na svom kanalu ima više od 40.000 pratilaca, a pregledi se broje milionima, što je fantastičan uspeh i svrstava se među najpopularnije Jutjub kanale posvećene promovisanju islamskih vrednosti.

U međuvremenu, Eldar je pokrenuo i vlastitu Jutjub mrežu, zvanu VirtuousNetwork.

Na ovaj način se Eldar bavi različitim pitanjima, ali kako kaže sve je u skladu sa verskim principima. Eldar ističe da kada je reč o njegovom Jutjub kanalu, da se tu radi o jednom humorističkom, zabavnom, religijskom i edukativnom Jutjub kanalu.

On već 10 godina kroz institucije Islamske zajednice BiH izučava islam. Pokušava da svoju veru prezentuje na lep način i pravom svetlu.

U želji da ponudi “moralnu aleternativu” posebno mlađoj populaciji, Eldar je pripremao i crtane filmove, a najpopularniji je onaj o junaku “Musli Manu”.

U svojom snimcima se bavi i ozbiljnim temama, a smatra da nacionalizam jednostavno uništava sve u BiH, pa zato neke svoje snimke posvećuje baliji, ustaši i četniku.

Međitim, Eldar najviše voli da snima video snimke o ljubavi sreći, kao i o svojoj porodici.

Telegraf.rs/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)