Home / Vijesti / Regija / HAOS NA ALBANSKOJ GRANICI SA KOSOVOM: Bijesni građani zapalili naplatnu rampu

HAOS NA ALBANSKOJ GRANICI SA KOSOVOM: Bijesni građani zapalili naplatnu rampu

Demonstranti koji protestuju zbog skuplje putarine sukobili su se danas sa policijom u Kukešu, gradu na sjeveru Albanije, a tom prilikom zapaljena i naplatna stanica, javlja albanska televizija “Top chanel”, prenosi RTS.

Navodi se da se kilometarska kolona automobila napravila na auto-putu u Albaniji zbog protesta organizovanog povodom povećanja naplate putarine. Tokom protesta došlo je do sukoba demonstranata i policije, a zapaljena je i naplatna rampa.

Kako javlja portal albanske televizijske stanica, demonstranti nisu dali vatrogascima da priđu naplatnoj stanici.

“Biće kazni”

Premijer Albanije Edi Rama, povodom demonstrancija i sukoba sa policijom, izjavio je da će nasilje nad imovinom i policijom biti kažnjeno.

– Počinioci nasilja i oni koji su im bili inspiratori neka ne misle da će trijumfovati nad zakonom – kazao je Rama, prenosi Rojters.

Navodi se da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj nove cijene putarina ocijenio “pretjeranim”.

AP je objavio da su albanske vlasti ove nedjelje započele probnu naplatu putarine koju će vozači plaćati od 2,5 do 22,5 eura, kao i da je ovaj autoput dug 110 kilometara i kosovski turisti koriste za odlazak na more u Albaniju.

Albanska televizija “Top čenel” javila je ranije danas o sukobima i kilometarskoj koloni automobila napravila na auto-putu u Albaniji zbog protesta organizovanog povodom povećanja naplate putarine, prenio je RTS.

Kako je javio portal albanske televizijske stanice, demonstranti nisu dali vatrogascima da priđu naplatnoj stanici.

Kosovske kamiondžije odvezle su u sredu 150 praznih kamiona na prelaz Morina ka Albaniji, u znak protesta zbog odluke albanskih vlasti da 15. aprila počnu sa naplatom putarine na tom autoputu.

Kako je naveo prištinski list “Koha ditore”, kamiondžijama koji su nosili transparente poput natpisa upućenog vlastima Albanije “Mi ne ukidamo granice, mi ih podižemo”, pridružile su se desetine trgovaca iz Albanije sa sopstvenim kamionima, pa je protestna kolona bila dugačka nekoliko kilometara.

(Blic.rs/SB/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)