Home / Ličnosti / Erdogan Haradinaju: Po čijoj direktivi si smijenio šefa obavještajne službe i ministra

Erdogan Haradinaju: Po čijoj direktivi si smijenio šefa obavještajne službe i ministra

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan kritizirao je kosovskog premijera Ramusha Haradinaja zbog odluke da smijeni šefa obavještajne službe i ministra unutrašnjih poslova.

Erdogan je pitao Haradinaja po čijoj direktivi je to uradio te je kazao kako je žalostan zbog njegovog poteza.

On je danas u Istanbulu govorio na kongresu Stranke pravde i razvoja (AK Parti), a tom prilikom se osvrnuo na antiterorističku akciju Obavještajne službe Turske (MIT) na Kosovu, u sklopu koje su istaknuta imena terorističke organzacije FETO prebačena u Tursku.

– Naša obavještajna služba je operacijom na Kosovu uhvatila i prebacila najviše čelnike ove organizacije na Balkanu. Ali, žalostan sam zbog jedne stvari. Kosovski premijer smijenio je čovjeka na čelu obavještajne službe i ministra unutrašnjih poslova. Pitam kosovskog premijera, po čijoj direktivi si napravio takav korak? Od kada si počeo štititi one koji pokušavaju izvršiti udar na Republiku Tursku – upitao je Erdogan.

Poručio je Haradinaju kako će pred Kosovarima polagati račun za to što je hranio one koji su pokušali izvesti udar na Tursku.

– Turska je Kosovo prihvatila kao bratsku zemlju. Kako ti možeš pored sebe hraniti one koji su pokušali izvesti udar na Tursku, ti ćeš za to polagati račun. Pred mojom braćom Kosovarima, onima koje ja poznajem, polagat ćeš račun za to, ja to znam – rekao je on.

Podsjetimo, nakon akcije protiv šest državljana Turske, pripadnika terorističke organizacije FETO/PDY na Kosovu, kosovski premijer zatražio je hitnu smjenu ministra unutrašnjih poslova Kosova Flamura Sefaja i direktora Kosovske obavještajne agencije Dritona Gashija.

izvor:Vijesti.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)