Home / Vijesti / BiH / RAK POTVRDIO DA JE KORIŠTENJE STUBOVA NISKONAPONSKE MREŽE OD STRANE TELEMACHA U POTPUNOSTI ZAKONITO

RAK POTVRDIO DA JE KORIŠTENJE STUBOVA NISKONAPONSKE MREŽE OD STRANE TELEMACHA U POTPUNOSTI ZAKONITO

(Sarajevo, 27.03.2018) Regulatorna agencija za komunikacije BiH (RAK) nedavno je u ponovljenom postupku donijela odluku o obustavljanju postupka protiv Telemach-a zbog navodnog bespravnog korištenja stubova niskonaponske mreže za postavljanje instalacija za potrebe pružanja usluga kablovske televizije. Žalba je rezultirala obustavljanjem postupka i ukidanjem prvostepenog rješenja (broj UP1:02-29-1-436/17 dated 05/06/2017).

“Pozdravljamo odluku RAK-a koja je zakonita i zasnovana na dokazima. Također,  važno je da javnost u BiH zna da su netačni navodi kako Telemach bespravno koristi stubove niskonaponske mreže za postavljanje instalacija kablovske mreže, jer Telemach uredno plaća korištenje i regulisao je sve ranije obaveze prema JP Elektroprivreda BiH i Elektroprivredi HZ HB Mostar”, ističu iz Telemacha.

Ulaganja kompanije Telemach su i dalje usmjerena na unapređenje infrastrukturne mreže na narednu generaciju širokopojasnog pristupa internetu, međusobnu povezanost gradova Bosne i Hercegovine i šireg regiona putem optičkih kablova i unapređenje digitalnih TV platformi. Ova ulaganja pružaju neposrednu i značaju korist za državljane BiH u smislu izbora TV sadržaja, brzine interneta i usluga fiksne telefonije, otvaranja novih radnih mjesta i privrednog razvoja i daju podstrek drugim stranim investitorima koji razmatraju ulaganja u ovu zemlju.

Telemach/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)