Home / EU / VIDEO Neredi na ulicama Barcelone, policija zapucala prema prosvjednicima

VIDEO Neredi na ulicama Barcelone, policija zapucala prema prosvjednicima

TISUĆE prosvjednika s katalonskim zastavama izašli su danas na ulice Barcelone pošto je u Njemačkoj uhićen bivši predsjednik Carles Puigdemont kojeg traži španjolsko pravosuđe.
Aktivisti su se na poziv radikalne separatističke skupine Odbori za obranu Republike okupili na Rambli, poznatoj ulici u središtu Barcelone, izvikujući “Sloboda političkim zatvorenicima” i “Puigdemont naš predsjednik”.
Uputili su se prema uredu Europske komisije u katalonskoj prijestolnici. U jednom trenutku došlo je do naguravanja između prosvjednika i policije, a onda je situacija izmakla kontroli i policija je zapucala u znak upozorenja.

Trenutno nema više informacija o eventualnim ozlijeđenima, no ako je za suditi prema snimkama, moglo bi ih biti.

Njemačka policija potvrdila uhićenje
Njemačka policija je danas potvrdila da je uhitila bivšeg katalonskog čelnika Carlesa Puigdemonta u sjevernoj saveznoj pokrajini Schleswig-Holsteinu na temelju europskog uhidbenog naloga koji je izdala Španjolska.

Puigdemont se vraćao iz Finske gdje je prošli tjedan boravio na poziv finskog zastupnika. Prema riječima tog zastupnika on je u petak napustio Finsku u pravcu Belgije na “neutvrđeni način”. Finska policija je u subotu rekla kako je primila nalog iz Španjolske za njegovim uhićenjem no kako ne zna gdje se on nalazi.

Index.hr

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

ronaldo-greece

Ronaldo ostavio Grcima sumanut bakšiš – uz zahtjev koji pokazuje kakav je čovjek zaista

Portugalski fudbaler i odnedavno novi član torinskog Juventusa je rođen da pomjera granice, kako na …

Loading...