Home / EU / VIDEO Neredi na ulicama Barcelone, policija zapucala prema prosvjednicima

VIDEO Neredi na ulicama Barcelone, policija zapucala prema prosvjednicima

TISUĆE prosvjednika s katalonskim zastavama izašli su danas na ulice Barcelone pošto je u Njemačkoj uhićen bivši predsjednik Carles Puigdemont kojeg traži španjolsko pravosuđe.
Aktivisti su se na poziv radikalne separatističke skupine Odbori za obranu Republike okupili na Rambli, poznatoj ulici u središtu Barcelone, izvikujući “Sloboda političkim zatvorenicima” i “Puigdemont naš predsjednik”.
Uputili su se prema uredu Europske komisije u katalonskoj prijestolnici. U jednom trenutku došlo je do naguravanja između prosvjednika i policije, a onda je situacija izmakla kontroli i policija je zapucala u znak upozorenja.

Trenutno nema više informacija o eventualnim ozlijeđenima, no ako je za suditi prema snimkama, moglo bi ih biti.

Njemačka policija potvrdila uhićenje
Njemačka policija je danas potvrdila da je uhitila bivšeg katalonskog čelnika Carlesa Puigdemonta u sjevernoj saveznoj pokrajini Schleswig-Holsteinu na temelju europskog uhidbenog naloga koji je izdala Španjolska.

Puigdemont se vraćao iz Finske gdje je prošli tjedan boravio na poziv finskog zastupnika. Prema riječima tog zastupnika on je u petak napustio Finsku u pravcu Belgije na “neutvrđeni način”. Finska policija je u subotu rekla kako je primila nalog iz Španjolske za njegovim uhićenjem no kako ne zna gdje se on nalazi.

Index.hr

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Sedina Muhibić, dijete SOS dječijeg sela, napadnuta zbog jakne s kockicama

Životna priča mlade Sedine Muhibić koju je prošle godine ispričala za Radiosarajevo.ba može poslužiti kao …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)