Home / Vijesti / BiH / Španci opet najavljuju veliki transfer, Chelsea se na ljeto vraća po Džeku

Španci opet najavljuju veliki transfer, Chelsea se na ljeto vraća po Džeku

Iako se činilo da je na tu priču stavljena tačka u januaru, Edin Džeko mogao bi tokom ljetnog prelaznog roka opet biti prva meta londonskog Chelseaja, navodi španski “El gol digital”.

Podsjećamo, Chelsea je tokom zimskog prelaznog pokušavao dovesti kapitena Zmajeva u London, ali je on odlučio ostati u Rimu.

Prema pisanju španskog lista, Chelsea će opet pokušati dovesti Džeku s obzirom da nisu zadovoljni učinkom Alvara Morate, kao ni Oliviera Girouda koji je u posljednjim danima januarskog prelaznog roka stigao u redove Plavaca iz Arsenala. Giroud je postigao samo jedan pogodak od januara, dok je Morata nakon dobrog početka sezone upao u veliku golgetersku krizu i na Stamford Bridgeu već razmišljaju o njegovoj zamjeni.

Ovaj list je također saopštio da je Real Madrid zvanično odustao od dovođenja Džeke i da će pokušati dovesti Roberta Lewandowskog iz Bayerna te da Chelsea neće imati konkurenciju da dovede bh. napadača.

Džeko je u ovoj sezoni odigrao ukupno 37 mečeva, a postigao je 17 pogodaka. Njegova Roma odavno je ispala iz trke za osvajanje scudetta, ali su pobjedom protiv Shakhtara osigurali prolazak u četvrtfinale Lige prvaka gdje ih očekuje susret protiv Rome.

“El gol digital” u svom članku nije objavio visinu obeštećenja koju će Chelsea ponuditi Romi, ali prema njihovim saznanjima, ona bi trebala biti nešto niža u odnosu januarsku s obzirom na to da je kapiten reprezentacije BiH napunio 32 godine.

Izvor:Vijesti.ba

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)