Home / Vijesti / BiH / “NOĆNI VUKOVI” IZ BIJELJINE PORUČILI: “Nismo prijetnja za BiH, mi smo na pravoslavnom hodačašću…”

“NOĆNI VUKOVI” IZ BIJELJINE PORUČILI: “Nismo prijetnja za BiH, mi smo na pravoslavnom hodačašću…”

Dvadesetak pripadnika Noćnih vukova iz Rusije večeras su oko 19 časova dočekali prijatelji iz Republike Srpske na Graničnom prelazu Pavlovića most.

Članovi ruske bajkerske grupe Noćni vukovi ušli su večeras u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu u Bijeljini odakle su poručili da nisu prijetnja za sigurnost BiH. Predsjednik Moto-federacije Rusije Jevgenije Strogov sa čuđenjem je odbacio politički kontekst u koji neki žele da dovedu turneju “Ruski Balkan” i istakao da Noćni vukovi ni u kojem smislu nikome nisu prijetnja za sigurnost, pa ni BiH.

“Smisao našeg hodočašća je širenje duhovne veze među narodima i prijateljima u Srbiji i Republici Srpskoj, povezivanje kultura, jer naši narodi imaju dugu istoriju i davnašnje veze među crkvama i narodima, to je ista kultura i ista vjera i to za nas mnogo znači”, naveo je Strogov.

Foto: SRNAFoto: SRNA “Kako je rekao Isus Hristos, samo ljudi koji stvaraju mir mogu da uđu u carstvo nebesko. Nadamo se da će ova prašina koja se bez razloga podigla, brzo da se slegne”, rekao je Strogov.

Nakon obilaska manastira Svete Petke u Bijeljini, izgrađenog u ruskom stilu, Noćni vukovi nastavljaju put ka Banjoj Luci.

U ovoj turneji učestvuje 20 bajkera iz Rusije koji putuju automobilima, a u hodočašću im se pridružuju članovi drugih moto udruženja, duhovna lica i brojni građani.

Foto: SRNAFoto: SRNA

Dolazak u BiH na motorima Noćni vukovi su najavili za ovo ljeto.

Strogov je rekao novinarima da ova bajkerska grupa dva puta godišnje u protekloj deceniji organizuje hodočašća kroz slovenske zemlje.

 SRNA/SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

ronaldo-greece

Ronaldo ostavio Grcima sumanut bakšiš – uz zahtjev koji pokazuje kakav je čovjek zaista

Portugalski fudbaler i odnedavno novi član torinskog Juventusa je rođen da pomjera granice, kako na …

Loading...